Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Allergi- och lungmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Allergi- Lung- och Cystisk fibros-mottagning är tre specialistmottagningar för barn och ungdomar under en enhet på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Vårt uppdrag är att utreda, behandla och följa upp barn och ungdomar med astma, allergi, lungsjukdom och Cystisk fibros inom Västra Götaland och andra delar av Sverige.

Vi söker nu en ny kollega till Cystisk fibrosmottagning. Mottagningen är ett av fyra Cystisk fibroscenter i Sverige. Våra patienter kommer ifrån alla delar av Västra Götalandsregionen, Halland, Småland och Värmland. Mottagningen har cirka 65 inskrivna patienter.   

Vad kan vi erbjuda dig som söker? 

  • Att få arbeta med barn och deras familjer.
  • Ett roligt arbete med gott stöd av härliga arbetskamrater.
  • Kompetensutveckling och utbildningar utifrån dina och verksamhetens behov.
  • Möjlighet att tillsammans med kollega och team forma och utveckla en mottagning.
  • Arbetstid förlagd dagtid måndag till fredag.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Cystisk fibrosmottagning arbetar du i ett team med läkare, fysioterapeut, dietist, kurator, sekreterare och psykolog. Du blir en viktig del av barnets- och familjens vård, då du följer barnet från diagnos till vuxen ålder med täta besök. Vi har ett nära samarbete med vuxen Cystisk fibrosmottagning på Sahlgrenska.

Hos oss får du ett självständigt och omväxlande arbete som innebär att planera och utföra mottagningsbesök tillsammans med läkare och i teamet.

Teamet följer barnet enligt ett schema där års- och halvårskontroller ingår. I samband med dessa kontroller samarbetar teamet även med barnfysiologen och barnröntgen. Som sjuksköterska så följer du hur barnet växer, tar blodprover, utför spirometri och startar vid behov intravenös antibiotikabehandling.  En viktig del av sjuksköterskearbetet är att vara ett stöd för familjen i den dagliga behandlingen som Cystisk fibros kräver. Du har både samtal på mottagningen och telefonrådgivning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat med barnsjukvård eller mottagningsarbete. Du är lugn och trygg i din yrkesroll och trivs med att arbeta med barn och deras föräldrar. Du har lätt för att lära ut och kan anpassa dig efter familjernas förutsättningar. Du har fallenhet för administrativa uppgifter och trivs med mottagningsarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom initiativ- och samarbetsförmåga, samt engagemang och vilja att utveckla vården.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4367
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Emelie Görlinge Marek, 076- 126 12 24
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Hermansson , 031- 343 61 33
Publicerat 2020-09-21
Sista ansökningsdag 2020-10-05

Takaisin avoimiin työpaikkoihin