Västtrafik, Försäljning/Marknad

Beskrivning                                                               

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

I nära samarbete med våra partners formar Västtrafik en kollektivtrafik med kunden i fokus. Vi gör det möjligt för invånarna att resa tillsammans till jobb, skola och fritidsaktiviteter och driver utvecklingen mot hållbart resande. Vi är helt enkelt en del av vardagen och framtiden. Västtrafiks drygt 900 linjer körs av partnerföretag som upphandlats i konkurrens. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar. 

Nu finns möjligheten att vara med och göra hållbart resande till norm.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet i dataanalysgruppen är tvärfunktionellt och innebär ett nära samarbete med Västtrafiks olika avdelningar. Västtrafiks analytiker tillgängliggör data för verksamheten, främst genom interaktiva rapporter i Power BI. I den här rollen kommer du att ha särskilt ansvar för att samordna Västtrafiks olika kundundersökningar, ha kontakt med vår underleverantör för undersökningar samt sammanställa och analysera undersökningsresultat. Du kommer också arbeta med att utveckla kundundersökningarna och se till att de kommer till nytta för verksamheten.

Utöver det kommer du också att arbeta med bland annat trafikdata från fordon, resandestatistik och kunddatabaser. Det kan handla om att automatisera inflödet av data från återkommande kundundersökningar för vidare analys, visualisera resandet och utvecklingen över tid på de olika linjerna, eller testa och utvärdera nya sätt att optimera trafiken.

 

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen och har jobbat i minst ett par år med dataanalys eller business intelligence. Vi ser gärna att du har arbetat med enkätundersökningar i någon form. Det är bra om du har erfarenhet av Power BI men du kan också ha jobbat med QlikView, Tableau eller något annat program för visualisering av data.

 Meriterande:

  • - Erfarenhet från analys/projektledning kopplad till kundundersökningar
  • - Programmering med statistiska programmeringsspråk såsom Python eller R
  • - Databaser (i första hand Microsoft SQL)
  • - Azure Databricks
  • - Geografiska data och GIS-analyser

 

Personliga egenskaper

Teamet består av ett tiotal personer från olika avdelningar som arbetar tätt tillsammans. Vi söker dig som fungerar bra i grupp, tar egna initiativ och har ett driv framåt där du kan jobba självständigt.

För att lyckas i denna roll så tror vi också att du har förmåga att planera, strukturera och driva ditt eget arbete. Rollen innebär många externa och interna kontakter vilket ställer krav på lyhördhet och god samarbetsförmåga. Du är lösningsorienterad och har förmåga att se till helheten. Du talar både svenska och engelska obehindrat.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

 

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med arbetsplats i Göteborg. Tjänsten innebär en del resor i Sverige samt till våra olika kontor inom Västra Götalandsregionen.

 

Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

 

Du är välkommen med din ansökan senast den 7 oktober 2020. Har du frågor om tjänsten kontakta Jonas Hägglund, avdelningschef, på telefon 0700-89 99 77 alternativt på mail till jonas.hagglund@vasttrafik.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4334
Publicerat 2020-09-17
Sista ansökningsdag 2020-10-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin