Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Genetiklaboratorier

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete inom en bransch med en snabb teknisk utveckling.

Om oss 

Centrum för Medicinsk Genomik inom verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset samlar och utför laborativ genetisk utredning för samtliga laboratoriespecialiteter. Bland uppdragsgivarna finns kliniker och mottagningar från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. I uppdraget för centrat ingår att kartlägga och analysera arvsmassa hos patienter, cancertumörer, bakterier och virus. Tack vare analyserna kan sjukvården bland annat diagnosticera ärftliga sjukdomar och hitta genetiska förändringar i cancertumörer som kan användas för behandlingsval.

Enheten består av fem sektioner; provhantering och preanalys, cytogenetik, kvantitativ och kvalitativ PCR, sanger och fragment och även NGS. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset och Medicinareberget. Samordning av verksamheten pågår för att bredda kompetensen hos medarbetarna och möjliggöra utveckling av arbetsprocesserna.

Personalgruppen består idag av cirka 60 medarbetare varav de största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker och biologer. Arbetet sker i nära samarbete med läkare samt enheten för Genetisk analys och bioinformatik där bland annat sjukhusgenetiker och bioinformatiker ingår.

Arbetsuppgifter 

Som medarbetare inom Genetiklaboratorier kommer du att arbeta inom en eller flera sektioner, beroende på kompetens och verksamhetens behov. Arbetsuppgifterna består av sjävständigt laborativt arbete och kan bland annat innebära provhantering - extraktion av DNA och RNA från olika vävnader såsom blod, benmärg, moderkaksprov, amnion och cellseparation som exempel. Vidare ingår arbete med molekylärgenetiska analyser såsom kvantitativ PCR, digital-PCR, sangersekvensering, fragmentanalys, djupsekvensering samt genetisk screening med microarrayteknik. Även analys av kromosomfrågeställningar inkluderande cytogenetiska tekniker såsom cellodling, mikroskopering, karyotypering med G-bandning och Fluorescense in situ Hybridisering (FISH) kan ingå.

I arbetsuppgifterna ingår även analys och bedömning av resultat av laboratorieanalyserna i samarbete med andra yrkesgrupper. Ständigt förbättringsarbete pågår parallellt med rutinarbete såväl som drift och underhåll av laboratoriets utrustning. Stor vikt läggs även på kvalitetssäkringsarbete.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker och det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av molekylärgenetiskt laboratoriearbete i klinisk miljö. Även erfarenhet av cytogenetsikt laboratoriearbete är meriterande men ej ett krav. 

Vi letar efter dig som är ansvarsfull, noggrann och har ett engagemang för utveckling. Du har förmåga att arbeta strukturerat och med patientprovet i fokus. Du kommer att arbeta i grupp tillsammans med dina arbetskamrater så vi vill att du är en lagspelare som är van och har viljan av att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god kommunikationsförmåga.

Anställningsintervjuer sker löpande även under annonseringstiden, så sök tjänsten redan idag! 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4295
Kontakt
  • Enhetschef, Anita Viskari, 072 - 451 17 97
  • Enhetschef, Mirja Marcher, 031 - 343 54 31
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lindberg , 070 - 264 94 70
  • SACO, Helena Kristiansson, 031 - 343 48 26
Publicerat 2020-09-15
Sista ansökningsdag 2020-09-29

Takaisin avoimiin työpaikkoihin