Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M6, BUP Läkare

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

BUP söker ST-läkare som vill, vågar och kan!


Barn- och ungdomspsykiatrin inom Skaraborgs Sjukhus har precis gått igenom en större fysisk omorganisation och befinner sig nu mitt uppe i den spännande implementeringsfasen. Vi söker nu ytterligare en legitimerad läkare med intresse för barn- och ungdomspsykiatri och som vill göra sin ST-utbildning hos oss, som vågar utmana invanda mönster i syfte att bli bättre, som kan bidra till att bygga Sveriges bästa Barn- och ungdomspsykiatri.


Beskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin i Skaraborg har ansvaret för den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin för ca 56 000 barn och unga. Vår nya verksamhet består av de två robusta öppenvårdsmottagningarna BUP Skövde och BUP Mariestad med var sin tillhörande satellitmottagning. Till verksamheten hör även enheter som har hela Skaraborg som upptagningsområde. Dessa enheter är BUP dagsjukvård, akutteam och mellanvård samt en enhet där åldersövergripande ätstörningsvård bedrivs.

Slutenvårdensplatser för våra patienter finns i Trollhättan där vi ingår i ett unikt samarbete med NU-sjukvården. Den barnpsykiatriska slutenvårdsenheten i Trollhättan har 6 vårdplatser och betjänar både Skaraborgs sjukhus och NU-sjukvårdens upptagningsområde.  

Vi söker nu en legitimerad läkare som är redo för ST-tjänstgöring inom barn- och ungdomspsykiatri, med placering vid BUP Mariestad. 

Vi har sedan 2017 arbetat mycket med förverkligandet av den regionala utvecklingsplanen för barnpsykiatri i Västra Götaland. Utvecklingsplanen ligger till grund för en allt mer specialiserad barnpsykiatri och syftar till en mer jämlik vård inom regionen. Vi håller i vårt fokus med att ständigt utveckla och förnya våra arbetssätt för att nå bättre vårdkvalité och effektivitet för patienten. 

Skaraborgs sjukhus är känt för att vara ett bra utbildningssjukhus. Vår verksamhet har i nuläget tre ST-läkare varav en snart är färdig specialist. Vi tar emot läkare från vuxenpsykiatri och barn- och ungdomsmedicin för "randning". Vi har idag tre ST-läkare varav en snart är färdig specialist. Vill du bli en av dem?

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare ingår du i barnpsykiatrins olika uppdrag, både inom öppen och slutenvård.
Du kommer att arbeta med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk.

I arbetsuppgifterna inom barnpsykiatrin ingår medicinska och psykiatriska bedömningar, både akuta och icke akuta samt behandling av olika psykiatriska tillstånd med evidensbaserade metoder. Du kommer att beredas möjligheter till utvecklingsarbete. Hos oss får du handledning av överläkare/specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri. Du erbjuds att gå SkaS ST-program under din ST-tjänstgöring hos oss. Jour/beredskapsarbete ingår som en viktigt del i dina arbetsuppgifter för att hantera akuta barnpsykiatriska tillstånd. 

Delar av utbildningen kommer viss tid att förläggas vid verksamhetens olika öppenvårdsmottagningar för att få en heltäckande kompentens och inblick i verksamheten som helhet, men din huvudplacering är vid BUP-mottagningen i Mariestad. Slutenvårdplacering/akutvårdsplacering barnpsykiatri förläggs vid NU-sjukvården i Trollhättan. Det är också där du kommer att ha beredskapsarbete på jourtid vissa helger, förutom vissa dagar med primärjoursarbete i Skövde vid BUP:s akutenhet. I utbildningen ingår b la  att du randar dig inom vuxenpsykiatri, barnmedicin och habilitering. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för barn och ungas psykiska hälsa och som nu är redo för specialisering inom barn- och ungdomspsykiatri.

Du som söker är öppen i sinnet, nyfiken, flexibel, engagerad och har förmågan att prioritera och ta ansvar för ditt arbete. Du är självständig men klarar också av att arbeta i team. Du har lätt för att samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners.

 

Övrigt

Vid tillsättning inom barn- och ungdomsmedicin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Placeringsort: Mariestad

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Vi berättar gärna mer om tjänsten samt vårt samarbete med NU-sjukvården och hur beredskapsarbete i Trollhättan förläggs och fungerar.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4170
Kontakt
  • Lotta Hjortenhammar, processchef/överläkare, 072 2033456
  • Rajna Knez, Studierektor/överläkare, rajna.knez@vgregion.se
  • Annelie Sundén-Gustavsson, verksamhetschef, 070 3024493
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen , 0500-431000 växel
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-10-05

Takaisin avoimiin työpaikkoihin