Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykosmottagning Mölndal

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera Kliniknära forskningsprojekt.

Vi söker nu en ny enhetschef till vår öppenvårdsenhet Psykosmottagning Mölndal. Enheten ligger i Mölndal och har Mölndal och Härryda kommun som upptagningsområde. Arbetet utgår, som för hela verksamhetsområdet, från modellen Resursgrupps-ACT och en viktig uppgift för dig som chef blir att fortsätta arbeta för att detta arbetssätt ska genomsyra enhetens verksamhet. Hela verksamhetsområdet arbetar med rutiner, IT-system och kompetensutveckling för att bättre kunna hålla ordning på att patienterna verkligen får det vi utlovar, och i det arbetet blir du och Enheten en del.

Om tjänsten

Du har ett nära samarbete med vårdenhetsöverläkaren och ingår i ledningsgruppen för Psykiatri Psykos. Cheferna för läkare samt för administrativ personal är också viktiga samarbetspartner kring bemanning och arbetssätt på enheten och du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för att medarbetarna i sin tur ska kunna hjälpa patienter och anhöriga att förbättra sina liv. Tjänsten är bred med många kontaktytor och frågor att arbeta med och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande, detsamma gäller erfarenhet av chefskap. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet, helst inom psykosvård och med Resursgrupps-ACT eller annan case managementmodell.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt hög integritet. Du har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du är en trygg person med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Med tanke på patientgruppen behöver du även kunna bemöta människor i utsatta situationer på ett bra sätt och känna dig trygg i detta.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer att hållas eftermiddag den 8 oktober och eventuellt eftermiddag den 14 oktober.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4151
Kontakt
  • Verksamhetschef, Pia Rydell, 073- 625 46 06
Facklig företrädare
  • Kommunal, Susan Hempel , 073- 660 15 91
  • Vårdförbundet, Gustav Ahlqvist, 072- 207 41 88
  • SACO, Gunilla Rehn, 073- 660 14 49
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin