Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmedicin öppenvården

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker vårdenhetschef till öppenvården inom lungmedicin och allergologi med uppdrag att utveckla och leda med fokus på medicinsk kvalitet, patientnytta och medarbetarnöjdhet. Vill du bli en av oss?

Om verksamheten

I Verksamhetsområde lungmedicin, allergologi och palliativ medicin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset ingår lungmedicin (öppen- och slutenvård), astma- och allergimottagningen, KOL-centrum och palliativa sektionen, enheten för kuratorer och neurologopeder samt en stor administrativ enhet.

Öppenvården inom Lungmedicin och allergologi består av Lungmottagning, Astma- och allergimottagning, sömn medicinsk avdelning samt KOL-centrum. Lungmottagningen innefattar flera mindre enheter såsom lungonkologisk mottagning, cystisk fibros-mottagning och lungmedicinsk diagnostik där bland annat bronkoskopier utförs.

Öppenvårdsenheterna är organiserad under två vårdenhetschefer som har ett nära samarbete. Enheterna består av totalt cirka 55 medarbetare och där cheferna har ansvar för cirka hälften vardera. En av cheferna avslutar nu sitt uppdrag och vi söker därför en nyfiken, driftig och energifull kollega som tillsammans med sin medarbetargrupp vill driva och utveckla verksamheten framåt i nya utmaningar med digitalisering, förändrade patientflöden och nytänk.

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens vård inom lungmedicin och astma- och allergivård genom att leda och utveckla den personal som tillsammans får det att hända. Du företräder verksamhetsområdet som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheternas medarbetare. Du har ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega inom öppenvården, vårdenhetschefer för slutenvårdsavdelningarna, sektionschefer samt enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna.

Som vårdenhetschef kommer du vara första linjechef för medarbetare inom delar av öppenvården. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetens resultat och utveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du är en av ledarna i ett utvecklingsarbete och tillsammans med engagerade medarbetare formar en god framtid.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen inom öppenvården och har ett genuint intresse av ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som sätter medarbetaren i centrum till gagn för patienten. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål och ser det som en positiv och rolig utmaning att fortsätta den digitala utvecklingen som påbörjats under våren.

Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet, förändringsledning och utvecklingsarbete. Du är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdbakgrund. Genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning är meriterande liksom erfarenhet av klinisk forskning. Akademisk bakgrund såsom magister, -master, -eller forskarutbildning är meriterande.

Som chef och ledare behöver du kunna agera över ett brett område såväl professions- som ledarskapsmässigt och balansera komplexa etiska resonemang i ett effektivt och tydligt ledarskap.

För att arbeta som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset krävs att vi delar samma värdegrund - Tillsammans FÖR patienten MED patienten. Vid rekrytering läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4061
Kontakt
  • Verksamhetschef, Charlotte Widell , 072 - 206 17 15
Facklig företrädare
  • Kommunal, Hans Ekström , 070 - 375 28 91
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 070 - 020 79 21
Publicerat 2020-09-03
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Takaisin avoimiin työpaikkoihin