Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning av verksamheten

Verksamhetsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, är ett av landets största laboratorium för diagnostik, utveckling och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten bedrivs vid fyra st. enheter; Klinisk immunologi, Immunhematologi, Stamcells- och komponentlaboratoriet samt Blodgivningsenheten. Totalt arbetar cirka 160 personer inom verksamheten och för närvarande är vi 15 läkare, varav tre ST-läkare.

Verksamheten befinner sig i en intressant utvecklingsfas med ny molekylär, serologisk och cellulär diagnostik på väg att införas. Vi har som ambition att långsiktigt stärka klinikens FoUU aktivitet.

Vi bedriver ett kvalitetssäkrat arbete, är ackrediterade av SWEDAC och inspekterade av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) , Läkemedelsverket, EFI, JACIE och FACT.

Kvalifikationer

Vi söker en läkare med specialistkompetens i Klinisk immunologi och/eller Transfusionsmedicin, alternativt ST-läkare i slutfas på ST-tjänstgöring. Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi eller transfusionsmedicin, Erfarenhet av forskning och utveckling är meriterande. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4017
Kontakt
  • Sektionschef, Clas Malmeström , 031- 342 68 47
  • Verksamhetschef; Jan Holgersson , 031- 342 98 88
Facklig företrädare
  • GLF, Sofia Frändberg, 073- 660 17 60
Publicerat 2020-09-02
Sista ansökningsdag 2020-10-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin