Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 336 Anorexi Bulimi slutenvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du få möjlighet att arbeta i en roll som kombinerar somatisk och psykiatrisk vård? Vi har nu en ledig tjänst i vår grupp av duktiga sjuksköterskor!

Anorexi-bulimi slutenvårdsavdelning, avdelning 336, är en specialiserad ätstörningsavdelning med 8 vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen.

Under behandlingstiden, som oftast är upp till tolv veckor, erbjuds patienter med allvarlig ätstörning behandling enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår. Vårdarbetet på avdelningen bedrivs i team. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, kock, fysioterapeut, arbetsterapeut och dramapedagog. Som sjuksköterska på Avdelning 336 Anorexi Bulimi slutenvård är du arbetsledande i teamet och har omvårdnadsansvar för teamets patienter.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi tillämpar ISP-schema med tjänstgöring 2 av 6 helger. Avdelningen ser fortbildning som en viktig hörnsten för kunskapsutveckling och evidensbaserad vård. Vi erbjuder därför utbildning både internt och externt inom ätstörningsområdet samt barn och ungdomspsykiatri. Avdelningen har även regelbunden handledning i grupp. Vi är i veckorna minst fyra personal per pass och planerar alltid för att vara två sjuksköterskor i tjänst samtidigt.

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår behandling enligt avdelningens vårdprogram med motiverande samtal, stöd för ångesthantering, planering inför permissioner i hemmet, pedagogisk måltidsstöd samt övrig medicinsk och psykiatrisk omvårdnad. Fokus är att tillsammans med patient och närstående jobba med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan. Tjänsten innebär sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt planering och samarbete i vårdlag. Tjänsten ger möjlighet till en kombination mellan somatisk och psykiatrisk vård.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3862
Kontakt
  • Enhetschef, Anne-Line Solberg , 070- 082 36 91
  • Sektionsledare Lena Haglund Backman , 070- 082 44 96
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Inga-Maj Jönsson , 031- 343 55 42
Publicerat 2020-09-09
Sista ansökningsdag 2020-09-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin