Södra Älvsborgs sjukhus

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om barn- och ungdomspsykiatriska kliniken
Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) består av tre öppenvårdsmottagningar i Alingsås (Mitten-Älvsborg), Borås och Skene. Akutmottagning, neuropsykiatriskt utredningsteam, mellanvård samt heldygnsvård är placerade i Borås. Till kliniken hör också en åldersövergripande mottagning (BUP och VUP); Ätstörningsmottagning.
Kliniken har en grundsyn när det gäller patienter och deras familjer som bygger på ett såväl medicinskt som kognitivt, utvecklingspsykologiskt, psykodynamiskt och systemteoretiskt synsätt och innefattar nationella och kliniska riktlinjer. Vi arbetar utåtriktat med samarbetspartners som skola, socialtjänst, habilitering, barnmedicin, ungdomsmottagning och vuxenpsykiatrin.

Om neuropsykiatriska teamet
Vår mottagning startade hösten 2015 och har sedan dess vuxit och utvecklats kontinuerligt.
Nu hoppas vi att du vill vara med och bidra! I teamet finns läkare, psykolog, specialpedagog, logoped, arbetsterapeut, sjuksköterska samt socionom och arbetet sker tvärprofessionellt.
Varje profession är en nödvändig pusselbit för att vi ska kunna hjälpa våra patienter och deras familjer.

På mottagningen genomförs ett stort antal neuropsykiatriska utredningar varje månad. I vårt team har vi också ansvar för behandling och habilitering för patienter med autismspektrumdiagnoser med kognitiv funktion inom normalområdet. Vi arbetar mycket med gruppverksamhet och utbildning.

Om uppdraget
Nu söker vi en vårdenhetschef som i samledarskap med en annan vårdenhetschef vill leda och utveckla vår Neuropsykiatriska mottagning då mottagning vuxit kraftigt, nuvarande chef har flera regional uppdrag och går en omfattande chefsutbildning.

Vi är måna om att skapa bra förutsättningar för arbetsglädje och en god arbetsmiljö på enheten. Mottagningens medarbetare har hög kompetens som ska bevaras och vidareutvecklas. Därför är det av stor vikt att ständigt utveckla och motivera medarbetarna. Som chef företräder du arbetsgivaren och har ett delat verksamhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö inom din enhet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och en aktiv deltagare i klinikens ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för utvecklingen av verksamheten samt klinikens kvalitets-, verksamhets- och produktionsmål.

Din profil
Du som söker tjänsten har en, för arbetsgivaren, relevant universitets- eller högskoleexamen. Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri är meriterande. Du har ett stort intresse för neuropsykiatri, barn och unga samt erfarenhet av chef- och ledarskap. Du är prestigelös och trivs med att samarbeta med andra. Vidare har du ett processorienterat synsätt, vågar tänka i nya banor och ser förändringar som en positiv utmaning. Som person har du förmåga att ta initiativ, se till helheten och på ett ansvarsfullt sätt arbeta utifrån uppsatta mål. Du har ett tydligt ledarskap med mycket god social och kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett delat ledarskap tillsammans med den chef som funnits med sedan mottagningens uppstart. Vi arbetar i en utvecklingsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. I din roll som chef har du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling via något av västra Götalandsregionens värdeskapande chefsprogram. Du erbjuds även kortare chefskurser som utvecklas och kvalitetssäkras av VGR akademi.

För oss är det viktigt att du trivs på din arbetsplats och vi värnar om våra medarbetares hälsa. Därför erbjuder vi dig förmåner och hälsofrämjande friskvårdsaktiviteter. Läs mer om våra förmåner: http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare/

Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds arbete hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3858
Kontakt
  • Ewa Hedström, verksamhetschef, 033-616 16 90
Facklig företrädare
  • Margareta Hermannson, Kommunal, 033-616 20 45
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 033-616 19 65
  • Övriga fackförbund nås genom växeln, 033-616 10 00
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Takaisin avoimiin työpaikkoihin