Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Mölndal, Operation 4

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker dig som vill arbeta som specialistläkare inom verksamhetsområde Anestesi, Operation och Intensivvård på Mölndals sjukhus med uppdrag som Vårdenhetsöverläkare (VÖL) på Operation 4.

Operation 4 är en operationsavdelning som är under nybyggnation för närvarande och således är en helt ny operationsvadelning avsedd för handkirurgi. Handkirurgiska operationer görs för närvarande på SU/Sahlgrenska men är där uppdelade på flera operationsvdelningar och konkurrerar delvis med annan kirurgi. Nu byggs en operationsavdelning dedikerad enbart till handkirurgi, med egen preoperativ enhet och uppvak. Verksamheten utgörs av både elektiva och akuta ingrepp, på både vuxna och barn. Nu finns alltså chansen att vara med och bygga upp en operationsavdelning från start, att finna nya och smarta lösningar som kan gynna denna till största delen dagkirurgiska verksamhet.

Mölndals sjukhus är ett av norra Europas största ortopediska center. Inom vårt verksamhetsområde bedriver vi rikssjukvård och högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och norra Halland, samt länssjukvård för "stor-Göteborg". Vi har förutom Op 4, också Operation 1 (stor ortopedisk kirurgi, de flesta patienterna inneliggande), Operation 3 (till större delen dagkirurgisk verksamhet, mest ortopedi, men även mycket ÖNH, tand/käk samt lite kirurgi) samt en intensivvårdsavdelning och en postoperativ avdelning i anslutning till IVA.

Vad kan vi erbjuda dig?

An/Op/IVA Mölndal har en tät sammanhållning och korta beslutsvägar. Läkargruppen, drygt 30 stycken, månar om hög trivsel och god arbetsmiljö. Vi bedriver många intressanta projekt, både inom kliniken och också gemensamt med andra kliniker inom området, med inriktning framtidens sjukvård. Vi har en tydlig profil för klinisk forskning.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som Vårdenhetsöverläkare (VÖL) innebär att du har det medicinska ledningsansvaret för Op 4, handkirurgisk operationsavdelning. Du har också ett ansvar att vara ledare för läkare som arbetar på Operation 4 i det dagliga arbetet, samt ett ansvar och en central roll i att underlätta och utveckla samarbetet mellan alla personalkategorier och specialiteter.

Tillsammans med Vårdenhetschefen driver du kvalitets- och utvecklingsfrågor för avdelningen. Du arbetar också tätt tillsammans med klinikens övriga VÖL:ar och deltar vid ledningsgruppsmöten några gånger per termin.

Du deltar i klinikens dagliga arbete som anestesiläkare, under både dagtid och jourtid. Handledning och undervisning av kandidater, AT- och ST-läkare ingår i ditt arbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är Specialistläkare inom Anestesi och Intensivvård. Du har några års erfarenhet av självständigt arbete som anestesiläkare. Tidigare erfarenhet av medicinska ledningsuppdrag är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid god kommunikativ förmåga. Vi arbetar i en föränderlig verksamhet och för att trivas i rollen är det viktigt att du vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet för framtiden. Du har förmågan att driva förbättringsarbeten tillsammans med andra och att slutföra dem. För att lyckas med det är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga samt en väl utvecklad samarbetsförmåga, samtidigt som du har mod att fatta beslut. Att förstå vikten av, och att själv förespråka och tillämpa teamarbete är en förutsättning för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Mölndals sjukhus
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3724
Kontakt
  • Sektionschef, Karin Löwhagen, 031- 343 07 29
Facklig företrädare
  • SACO, Robert Dutkiewicz, 031- 343 07 19
Publicerat 2020-10-06
Sista ansökningsdag 2020-10-20

Takaisin avoimiin työpaikkoihin