Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar öppen samt slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa).

Om vad vi kan erbjuda dig som söker?
Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i en lärorik och utvecklande miljö, där du som underläkare får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom rättspsykiatrin och skaffa dig erfarenheter inför framtida läkartjänster.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god arbetsmiljö.

Om arbetsuppgifter
Som underläkare kommer du att möta patienter med olika psykiatriska diagnoser. Du tillhör vår läkargrupp och kommer att vara placerad på en av våra vårdenheter där du  arbetar i ett team tillsammans med flera olika yrkeskategorier som alla bidrar med sin kompetens.

Utöver de sedvanliga underläkaruppgifterna kommer du ha ett mer patientnära arbetet på den enhet du är placerad. Tillsammans med sjuksköterskor, skötare och behandlingsassistenter kommer du utföra en del omvårdnadsuppgifter. Arbetsuppgifterna  kommer består bland annat av inskrivningssamtal, epikris, läkemedelsberättelse, suicidriskbedömmningar, motiverande samtal,  läkemedelsadministration samt dokumentation. Genom att vara placerad på en vårdenhet skapar vi en trygghet för patienten och ger dig som underläkare en  god förståelse för patientens vårdbehov och rehabiliteringsprocess inom rättspsykiatrin.

Som underläkare har du ett nära samarbete med överläkare och specialistläkare i det vardagliga kliniska arbetet. Du kommer bland annat att medverka i patienternas behandling och uppföljning med överläkarens/specialistläkarens handledning.

Vi söker nu underläkare till vikariat 6-9 mån samt timvikarier.

Om dig
Vi söker dig med examensbevis för utförd läkarutbildning eller avslutat termin 9 på läkarutbildningen med ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande, engagerad, har lätt för att samarbeta och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Erfarenhet från psykiatri är meriterande.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4757
Kontakt
  • Rekryteringskoordinator, Helena Svedell, 031-343 78 33
  • Sektionschef, Dimitros Pilakos, 031-343 78 34
Facklig företrädare
  • Saco, Panagiotis Vyrinis , panagiotis.vyrinis@vgregion.se
Publicerat 2019-08-27
Sista ansökningsdag 2019-09-24

Takaisin avoimiin työpaikkoihin