NU-sjukvården, Område III, Barn- och ungdomspsykiatri

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi bygger framtidens barn- och ungdomspsykiatri i NU-sjukvården och söker nu ytterligare en överläkare

Om oss
Barn- och ungdomspsykiatrin inom NU-sjukvården är inne i en dynamisk utvecklingsfas, där vi med bas i en ny utvecklingsplan, utformar framtidens BUP-verksamhet. Vi söker dig som är intresserad av att utveckla läkarrollen och tydligt förankra den i det tvärvetenskapliga arbetssätt som karaktäriserar BUP-arbetet. Vid sidan av ett intensivt utvecklingsarbete inom verksamheten deltar vi även i nationella forskningsprojekt.

Verksamheten består av sex öppenvårdsmottagningar och en slutenvårdsavdelning med LPT-vård. Dessutom finns mellanvårdsformer (dagvård) och specialistmottagningar.

Inom verksamhetens upptagningsområde finns cirka 55 000 barn och ungdomar från Strömstad och Åmål i norr till Lilla Edet i söder.

Om tjänsten
Vi söker en specialist i barn- och ungdomspsykiatri till vår öppenvårdsmottagning i Uddevalla alternativt till neuropsykiatriska mottagningen 6-18 år. En specialisering i vuxenpsykiatri kan även vara relevant. Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter med deltagande i verksamhetens jourlinje. I vårt arbete med att säkerställa medicinsk säkerhet har vi infört delegerat medicinskt ledningsansvar på enhetsnivå och för en lämplig person kommer vi även att kunna erbjuda detta uppdrag. Inom verksamheten utbildar vi ST-läkare och att handleda dessa ingår i ditt uppdrag. Du erbjuds ett arbete där du har en egen utvecklingsplan och ett nätverk som stöttar dig.  Vi arbetar på ett strukturerat sätt med schemaläggning och förutsägbarhet för en bra arbetsmiljö. Din tjänst är organiserad inom läkarenheten som leds av enhetschef läkare, som även har ett samlat medicinskt ledningsansvar.

Om dig
Vi söker dig som är barn- och ungdomspsykiater med erfarenhet av kliniskt arbete under de senaste åren. Som specialistläkare inom BUP har du en central roll i patientarbetet. Du brinner för arbete med barn och unga och tycker om att arbeta i ett tvärvetenskapligt team. Det är viktigt att du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har goda kunskaper av svenska i både tal och skrift.

Nytänkande och intresse för utvecklingsarbete är viktiga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

  • Ett arbete i en BUP-verksamhet som befinner sig i en intressant utveckling.
  • Att vara del av en stöttande och trygg läkargrupp.
  • Utveckling i din läkarroll med tydlig planering för fortbildning.
  • En förutsägbar och strukturerad arbetsvardag.Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4425
Kontakt
  • Anne-Katrin Kantzer, Enhetschef läkare, 0760-509475
  • Lars Ahngnell, Verksamhetschef, 010-435 17 01
Facklig företrädare
  • Jenny Larsson Fridén, 070 329 13 73
Publicerat 2019-08-07
Sista ansökningsdag 2019-08-21

Takaisin avoimiin työpaikkoihin