Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Molekylär virusdiagnostik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har idag ca 200 anställda och bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie, virus, svamp och parasitorsakade infektioner. Undervisning, utåtriktad informationsverksamhet samt forskning och utveckling ingår också i vårt uppdrag. Verksamheten är uppdelad på sex enheter. Den aktuella tjänsten är placerad på enheten för molekylär mikrobiologi som har ca 30 medarbetare fördelat på 2 avdelningar.

Om arbetsuppgifter
Du kommer att delta i det dagliga diagnostiska arbetet på laboratoriet. Arbetet innebär bland annat analysbestämning, drift av analysinstrument, manuellt laboratoriearbete och utbesvarning av resultat. Vi påvisar virus i bland annat serum, cerebrospinalvätska, urin, benmärg och faeces med molekylärbiologiska metoder såsom realtids-PCR och sekvensering.

Vi har totalt mer än 20 olika analyser, av vilka de vanligaste är analys av papillomvirus (HPV), luftvägsvirus, herpesvirus och olika hepatitvirus, samt virus som kan orsaka infektion efter transplantation. I pågående utvecklingsprojekt inför vi ny sekvenseringsteknik för att påvisa resistensmutationer och för att i större detalj karakterisera virsustammar.

Molekylär mikrobiologi är en dynamisk arbetsplats som ger stora möjligheter att utvecklas, där egna ansvarsområden ingår i arbetsuppgifterna. Kvalitetsarbete, studenthandledning, utvecklingsarbete och kommunikation med vårdenheter är viktiga delar. Du kommer att vara uppdaterad inom det senaste inom mikrobiologi då vi både har kurser och föreläsningar. Det finns möjligheter att vara aktiv inom forskning och undervisning.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker, erfarenhet av arbete på klinisk mikrobiologiskt laboratorium är en merit. Har du även vana av kvalitetsarbete och utvecklingsarbete ser vi det som en fördel.

Vi önskar att du har ett engagerat och positivt arbetssätt. Du bör se samarbete och rak och tydlig kommunikation som en självklar del i arbetet, ha en hög serviceambition och ett starkt kvalitetstänkande. Vi tror att du trivs med att arbeta i team med biomedicinska analytiker, biologer, mikrobiologer, läkare och kanslister. Du planerar ditt arbete i samverkan med dina kollegor. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter i mål på egen hand. Samtidigt arbetar vi i team och du behöver därför vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och i kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset. Du är positiv till förändringsarbete och du medverkar aktivt till en god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du på väg mot examen, ny i yrket eller jobbat några år? Vi är intresserade av dig! Arbetet kräver att du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss! Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4387
Kontakt
  • Enhetschef, Hedvig Engström Jakobsson , 031-342 46 61
Publicerat 2019-10-28
Sista ansökningsdag 2019-10-29

Takaisin avoimiin työpaikkoihin