Närhälsan Töreboda Vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss
Närhälsan Töreboda Vårdcentral har drygt 8000 listade patienter och 34 medarbetare. Vi söker nu en kurator. Anledningen är att en av våra två medarbetare som jobbar med psykisk hälsa flyttar till en annan del av Sverige. Teamet som tar hand om psykisk hälsa består av en kurator och en terapeut. Vi samarbetar med psykologer anställda i norra Skaraborg i första hand med Mariestad vårdcentral samt Guldvingen vårdcentral i Lidköping inom ramar av programmet ”Ungas psykiska hälsa”.

Om arbetet
Arbetet med psykisk ohälsa på primärvårdsnivå spänner över ett mycket brett arbetsfält och åtagandet inbegriper individer i alla åldrar. I ditt arbete som kurator ansvarar du för ett psykosocialt omhändertagande som även innefattar stödsamtal och krisbearbetning. Du kommer att handleda patienter i att hitta fortsatta vägar framåt genom att öka sin medvetenhet sin livssituation, sina egna möjligheter och resurser. Det innebär också ett orienterande och stödjande arbete i samverkan med flera olika externa partners kring patienter med sammansatt psykisk/psykiatrisk- och social problematik liksom vid missbruk och beroende.
Vi vill ha en hög tillgänglighet och tidig intervention och arbetar därmed för att kunna erbjuda snabba insatser med bedömning, rådgivning och stöd.
Framåt i tiden önskar vi utveckla vårt arbete med preventiva och pedagogiska insatser i grupp liksom att möjliggöra användandet av internetbaserade (digitala) stöd- och terapiprogram för individen.

Om dig
Vi vill anställa dig som har en socionomexamen där vidareutbildning inom KBT är meriterande. Du behöver vara trygg både i din yrkesroll och i dig själv som människa. Du möter många olika människor och det är viktigt att du kan bygga förtroendefulla relationer med både patienter, arbetskamrater och andra samarbetspartners. Här krävs ett stort mått av flexibilitet och tankar utanför de traditionella ramarna.
Närhälsans öppenvårdsarbete står för Omtanke, Pålitlighet och Nytänkande och detta är egenskaper som du ska ha förmåga att omvandla till verklighet tillsammans med arbetskamrater, chefer och andra samarbetspartners.

Övrigt
Intervjuer kommer att hållas löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, tjänstgöringsgrad öppen för diskussion
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4334
Kontakt
  • Przem Skorupka, Vårdcentralschef, tel. 070-082 55 32
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, tel. 070-255 49 19
Publicerat 2019-07-29
Sista ansökningsdag 2019-08-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin