Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Allergi- och lungmottagning barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Allergimottagning barn ansvarar för utredning, behandling och uppföljning av barn och ungdomar som behöver specialistvård i Västra Götalandsregionen. Vi finns på Diagnosvägen 21, plan 4 tillsammans med lungmottagning- och cystisk fibrosmottagning barn. Tillsammans utgör vi en enhet som samarbetar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Som sjuksköterska på allergimottagningen träffar man patienterna i samband med läkarbesök samt vid egna uppföljande sjuksköterskebesök för astmakontroll och födoämnesallergier. Undersökningar som ofta ingår i besöken är spirometri och andra lungfunktionstest, provtagning både venöst och kapillärt samt allergivaccination. Vi utför också en del provokationer, av främst läkemedel men också vissa födoämnen. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande för tjänsten är specialistutbildning inom hälso-sjukvård för barn och ungdom eller annan likvärdig specialistutbildning. Erfarenhet av arbete med barn med allergier och/eller mottagningsarbete är också meriterande för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som initiativ- och samarbetsförmåga. Vidare är det viktigt att du har god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och att du är engagerad och har en vilja att utvecklas tillsammans både inom verksamheten och i din profession. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan så träffas vi och berättar mer om oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3934
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Hallman , 070- 082 26 29
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Hermansson , 031- 343 61 38
Publicerat 2019-06-24
Sista ansökningsdag 2019-08-29

Takaisin avoimiin työpaikkoihin