Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Substitution Dagvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, så kallad substitutionsbehandling. Patienter som beviljats behandling, vårdas inledningsvis under en period på Substitution Dagvård, för att ställas in på substitutionsläkemedel. Därefter fortsätter substitutionsbehandlingen på någon av verksamhetens fyra mottagningar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du ett utmanande arbete där du får chans att göra skillnad i en utsatt patientgrupp.

Du får en individuellt anpassad introduktion och brevidgång, med internutbildning avseende opioidberoende, auskultering på våra övriga enheter med mera. På verksamhet Beroende erbjuds du allt ifrån basutbildning i beroendevård och psykiatri till fördjupade beroendekunskaper. Vi har en pågående utbildningsinsats avseende MI (motiverande samtal) med tillhörande handledning.

Du får också ett bra kollegialt stöd, med flera sjusköterskor som tjänstgör varje dag.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss har du ett flexibelt jobb. Du arbetar i ett team, som förutom sjuksköterskor, består av bland annat specialistläkare, psykolog, skötare, kurator, arbetsterapeut med flera. Vanligt förkommande arbetsuppgifter är samverkan med socialtjänst och kriminalvård, läkemedelsadministration, provtagning och gruppaktiviteter.

Du kommer att jobba motivationsinriktat med patienten och ha en samordnande roll i patientarbetet, då patienterna ofta har flera behandlingsinsatser. Du kommer göra bedömningar av både somatisk och psykiatrisk karaktär.

Du arbetar på 6-veckorsschema, dagtid, med tjänstgöring var 3:e helg. Helgturerna är förlagda på vår mottagning på Östra sjukhuset och man arbetar då 8:00-13:00.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete med personer med missbruksproblematik. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatri, återfallspreventiv arbete samt motivationsarbete enligt MI. Dokumentationssystemet Melior samt patientadministrativa systemet Elvis är också meriterande för tjänsten.

Vi värdesätter egenskaper som god förmåga att arbeta självständigt, flexibelt och att kunna hantera svåra patientmöten. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du har förmågan att driva förbättringsarbete.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3887
Kontakt
  • Enhetschef, Simon Lindguss, 070- 082 39 09
  • Enhetschef, Linda Schulz, 031- 342 53 11
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070- 082 47 61
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-07-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin