Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande verksamhet som präglas av forskning och utveckling!

Din nya arbetsplats?
Klinisk kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största enheterna i landet med cirka 400 medarbetare. Vi är ett miljöcertifierat och ackrediterat laboratorium uppdelat i 13 linjeenheter. Vi utför analyser inom 7 definierade medicinska ämnesområden: Koagulations- och blödningssjukdomar, Endokrinologi, Gastrointestinala sjukdomar och leversjukdomar, Hjärt- och njursjukdomar, Diabetes, Hematologi, Metabola sjukdomar, Toxikologi och läkemedel samt Neurokemi.

Klinisk kemi bedriver verksamhet dygnet runt på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset samt Mölndals sjukhus inklusive jourlinje. Utöver verksamhet på SU bidrar vi med läkarförsörjning inom Klinisk kemi i Västra Götalandsregionen (VGR) genom konsultläkaruppdrag och utbildar även alla ST-läkare inom Klinisk kemi i VGR. Verksamheten har ett nära samarbete med Göteborgs Universitet gällande både forskning och undervisning.

För närvarande är vi drygt 20 läkare inom verksamhetsområdet och vi söker nu ytterligare en specialist i Klinisk kemi som vill vara med och utveckla den regionala kliniska verksamheten och även delta i forskning.

Om arbetet
För dig som börjar hos oss finns möjlighet att delta i all vår verksamhet som generalist eller inom ett valt medicinskt ämnesområde. Det finns goda möjligheter till forskning eftersom Klinisk kemi på SU har en lång tradition av forskning och utveckling inom fältet.

I tjänsten ingår konsultläkaruppdrag inom VGR. För närvarande finns behov på Klinisk kemi vid NU-sjukvården i Trollhättan. Förutom den kliniska tjänstgöringen deltar du i jourverksamhet och eftersom vi är en universitetsklinik kommer du att delta i undervisning av läkare, biomedicinska analytiker och studenter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i Klinisk kemi eller med annan specialistkompetens som vi bedömer likvärdig. Särskilt intresse för allmänkemi, proteinkemi eller koagulations- och blödningssjukdomar är meriterande.

Som överläkare/specialistläkare hos oss behöver du vara flexibel och trygg i din arbetsroll samt klara av att arbeta i ett stundtals högt tempo. Du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd för din omgivning och dina kollegor. Som person har du inga problem med att fatta självständiga beslut och arbeta strukturerat. Självklart har du ett intresse och engagemang i att kontinuerligt vara med och utveckla vår verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vid ansökan ser vi gärna att du bifogar bevis om läkarexamen, svensk läkarlegitimation samt bevis om specialistkompetens. Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3842
Kontakt
  • Sektionschef, Magnus Axelsson , 076-327 39 12
Facklig företrädare
  • SACO, Ada Kapetanovic , 072-199 84 12
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin