VGR IT, Support Center, Digital arbetsplats

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Digital arbetsplats är en ny sektion inom avdelningen Support Center där vi nu bygger upp en tjänsteorienterad verksamhet med målet att tillhandahålla ”End to End”-tjänster till VGR:s verksamheter och bolag. Våra tjänsteansvariga är nyckelpersoner för att bibehålla nöjda kunder och driva arbetet med att skapa och leverera IT i framkant.

Ditt uppdrag

Telefoni är en betydelsefull funktion för regionens anställda och medborgare och är även en viktig del i den digitala utvecklingen. Området omfattar tjänster inom bland annat telefonist, hänvisning, samtalsbokning, anknytning och nätverk för telefoni.

Tjänsteansvarig har en viktig roll i inköps- och upphandlingsprocesser och vid införande av nya lösningar är du delaktig från planering till driftsättning. Du ansvarar även för utbildnings- och informationsinsatser.

Du förväntas tillbringa mycket tid ute i verksamheten för att i nära dialog med verksamheterna säkerställa att tjänsterna motsvarar verksamheternas behov. För att prioritera och utveckla vår verksamhet i rätt riktning är det viktigt att du balanserar regionens övergripande prioriteringar, avdelningens interna behov och våra verksamheters nuvarande och framtida behov.

Några exempel på ansvarsområden är följande:

 • Att översätta verksamhetskrav till bättre och ännu effektivare leveranser samt ständiga förbättringar inom tjänsten
 • Etablera referensgrupper med ett urval av regionala verksamhetsexperter som väl representerar det regionala behovet av tjänsten och genomföra regelbundna möten med dessa
 • Att samverka med drift och förvaltning i syfte att planera och besluta om tjänstens utveckling och fånga upp kravställningar
 • Att säkerställa att tjänsten följer VGR IT:s regelverk för IT-säkerhet enligt genomförd informationsklassificering
 • Att budgetera och kostnadsberäkna tjänsten
 • Att omvärldsbevaka inom området

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Du kommer att få vara med på en spännande resa där vi inför nya toppmoderna verktyg och där implementationen av Framtidens vårdinformationsmiljö nu påbörjas. Vi kommer ge dig en gedigen introduktion och relevant utbildning som stöttar dig i vardagen. Som tjänsteansvarig har du ett flexibelt arbete där du själv är med och strukturerar dina arbetsdagar. Vi tillämpar flextidsavtal som dessutom gör att din arbetstid går att variera för att fungera ihop med ditt privatliv.

Vilka kvalifikationer ska du ha?

 • Kunskaper inom telefoniområdet
 • Du har relevant högskoleutbildning eller en flerårig erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Du har bred och övergripande kunskap inom IT och teknik samt förmåga att leda flera projekt parallellt
 • Erfarenhet av kundnära dialog och samverkan
 • Tjänsten kräver körkort då arbetet medför resor inom hela Västra Götalandsregionen

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Service Management och tjänsteansvar
 • Erfarenhet av att ansvara för produkter och tjänster inom Digital arbetsplats
 • Flerårig erfarenhet av kundarbete i serviceorganisationer
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete, LEAN och ITIL
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

Vem är du?

Du har ett genuint intresse för verksamhetens behov och rör dig naturligt mellan verksamhet och teknik. Du kan enkelt förklara komplexa IT-lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och anpassa din kommunikation till målgruppen. Du drivs av att arbeta relationsbyggande och att hela tiden vidga ditt nätverk. Du är lugn och trygg när du kommunicerar och bygger på så sätt förtroendefulla relationer. Du har jobbat några år inom IT, har en bred teknisk kompetens och gillar att ta ansvar för driva utvecklingen framåt.

Ditt motto är att alla problem går att lösa och du har stort fokus på att uppnå goda resultat. Du väntar inte på att arbetet kommer till dig utan söker självständigt nya vägar och sätt att arbeta på. Du har god förmåga att arbeta strukturerat och har inga problem med att själv planera och prioritera din arbetsdag.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Vi börjar komma börja kalla in på intervju från och med vecka 33.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Placeringsort: Mölndal, Borås, Vänersborg eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3744
Kontakt
 • Åsa Holmlund, 070-082 23 42
 • Arild Sundberg, 076-805 79 47
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
 • Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin