Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

ALF är en akronym för Avtal om Läkarutbildning och Forskning. I korthet innebär ALF att svenska staten ersätter Västra Götalandsregionen (VGR) för att läkarutbildning och forskning ska kunna bedrivas i sjukvården. ALF-avtal finns på två nivåer, dels nationellt mellan svenska staten och VGR, dels regionalt mellan VGR och Göteborgs universitet.

ALF-kontoret administrerar det praktiska arbetet kring fördelning och uppföljning av ALF-ersättningen. Organisatoriskt tillhör vi direktörsområde Forskning, Utveckling, Utbildning och Innovation (FoUUI) tillsammans med Biobank Väst, Gothia Forum, Innovationsplattformen i VGR, Utbildningsenheten och Utvecklingsenheten där HTA-centrum och Medicinska Biblioteken ingår.

Om arbetet

Arbetet som samordnare vid ALF-kontoret är ett avancerat administrativt arbete där du kommer att arbeta i team tillsammans med ytterligare en samordnare samt strateg, kommunikatör och ekonom samtidigt som du har ett stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna växlar mellan strategiskt planeringsarbete och löpande arbetsuppgifter där även bevakning av funktionsbrevlåda och telefon är en del av arbetet.

Den nu utlysta tjänsten är framför allt riktad mot forskningsdelen i ALF-avtalen och du kommer att vara adjungerad till Medi-sam Forskning, en samverkansgrupp mellan sjukvård och universitet där frågor rörande ALF-avtalet hanteras. Vana vid mötesadministration och protokollskrivning är meriterande.

En stor del av arbetet rör administration av utlysningar av forskningsmedel och olika typer av forskartjänster. Du kommer att hantera ansökningar, vara administrativt stöd till gransknings­grupper samt dokumentera och expediera beslut. Du kommer att fungera som ALF-organisationens ansikte utåt och ha kontakt med forskare inom både Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet samt granskare från olika lärosäten nationellt. Du kommer att ingå i Admin-sam, en samverkansgrupp mellan sjukvård och universitet för administrativa frågor, och du kommer att medverka till att utforma riktlinjer och rutiner för arbete med frågor som rör med ALF-avtalen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därtill har du erfarenhet från administrativt arbete inom offentlig förvaltning där kunskap om Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisation är särskilt meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och är även en van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Office och dess applikationer samt i Public360 eller annat diarieföringssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av webbarbete och har lätt att lära nya IT-system. Det är viktigt att du är strukturerad, har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt och serviceinriktat i ett stundtals högt tempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3446
Kontakt
  • FoUUI-direktör, Caterina Finizia , 070-769 04 64
  • FoU-strateg, Kristina Eriksson , 076- 311 14 94
Facklig företrädare
  • Kommunal, Karin B Andersson, 070-392 88 63
  • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson , 076- 940 28 85
  • Vision, Therese Jakobsson, 076- 050 88 63, SACO, Maud Eriksson, 031-343 10 21
Publicerat 2019-05-28
Sista ansökningsdag 2019-06-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin