Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Öron-, näs- och halsmottagningen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Öron-, näs- och halssjukvård (ÖNH) bedrivs på Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) alla tre sjukhus. På Sahlgrenska och Östra finns öppenvårdsverksamhet med olika inriktningar. Slutenvården är placerad på Sahlgrenska och dagkirurgin på Mölndal.

ÖNH är en verksamhet med stor genomströmning av patienter, cirka 35 000 besök och cirka 3 000 operationer per år. Diagnoserna på ÖNH är mycket varierande, från akut omhändertagande vid olycksfall till utredning och avancerad kirurgi. Vårdinsatserna riktar sig till barn, vuxna och äldre från stor-Göteborg men också från hela västra sjukvårdsregionen.

På ÖNH-mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinsk analytiker, anaplastolog och läkare i ett nära samarbete. Kliniken är enda utbudspunkt för multidisciplinär bedömning liksom kirurgisk behandling av patienter med cancer i huvud-halsområdet. Operationsplanering och samordning av standardiserade vårdförlopp (SVF) utförs på mottagningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats där du har möjlighet att utveckla verksamhetens arbete för patienter med kirurgiskt behandlad huvud-halscancer. Du får utbildning till kontaktsjuksköterska, om du inte redan har denna bakgrund. Intern utbildning inom ÖNH-sjukvård erbjuds alla nyanställda.

Om arbetet

I uppdraget som kontaktsjuksköterska ingår att ha särskild tillgänglighet, informera om kommande steg i kirurgisk behandling och rehabilitering, ge stöd vid normala krisreaktioner och förmedla kontakt med andra yrkesgrupper. Du står för fast vårdkontakt, tillgänglighet, kontinuitet, trygghet och möjligheter till delaktighet i vården, detta enligt nationella cancerstrategin. Arbetet som kontaktsjuksköterska kombineras med mottagningsarbete.

Vi planerar för två kontaktsjuksköterskor inom verksamheten. Ni har möjlighet att samordna arbetsuppgifter rörande patienter med cancer samt andra patientgrupper inom öppenvården.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du specialistsjuksköterskeutbildning och/eller kontaktsjuksköterskeutbildning är det meriterande. Vi inom ÖNH söker dig som tycker om att arbeta med och för människor. Du är bra på att samarbeta och att se helheten. Du är en aktiv medlem i teamet runt patienten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2871
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lisa Åberg, 031-342 93 94
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 031-342 33 49
Publicerat 2019-04-29
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Takaisin avoimiin työpaikkoihin