NU-sjukvården, Område III, Bild- och funktionsmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Bild- och funktionsmedicin
Sjukhusfysikerna inom NU-sjukvården arbetar organisatoriskt under Bild- och funktionsmedicin, som består av klinisk fysiologi, radiologiska kliniken och mammografienheten. Nuklearmedicinsk verksamhet tillhör klinisk fysiologi och bedrivs på båda sjukhusen. I nuläget finns en SPECT-CT och ytterligare en kommer snart att installeras, då med CZT-teknologi. På radiologiska kliniken finns fem datortomografer, sex konventionella röntgenmaskiner och ett antal interventionsutrustningar. Vid mammografienheten finns fem utrustningar, vilka just nu håller på att bytas ut till maskiner med tomosyntesfunktion. Dessutom finns radiologisk verksamhet vid bland annat operation och käkkirurgi.

Vi är en liten grupp sjukhusfysiker på fyra personer, vilket innebär att vi har ett nära samarbete och tar många beslut gemensamt. Vi söker nu en ny kollega för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring t.ex. kvalitetskontroller, optimering, patient- och personaldosimetri samt utbildning av personal inom nuklearmedicin och radiologi. Arbetet kan komma att inkludera uppgifter inom båda områdena och vi ser därför gärna att du har intresse av båda. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av nuklearmedicin, då vi behöver både strålningsfysikalisk ledningsfunktion och strålskyddsexpert inom området.

Sjukhusfysikernas arbete utförs i nära samarbete med olika personalgrupper såsom chefer, ingenjörer och klinisk personal, där sjukhusfysikern utgör ett viktigt stöd i det dagliga arbetet. Arbetet är fritt och utvecklande, eftersom du kommer att erbjudas fortbildningskurser samt arbeta som kontaktfysiker för egna ansvarsområden. Vi sjukhusfysiker arbetar både på Uddevalla sjukhus och på NÄL, mellan vilka det finns smidiga kommunikationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, eftersom du kommer att utbilda personal och informera olika verksamheter om strålskydd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid att du är ansvarstagande och har samarbets- och initiativförmåga, är lyhörd och flexibel samt har förmåga till att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2740
Kontakt
  • Liselott Engström, Enhetschef, 070-082 40 36
  • Sara Asplund, Sjukhusfysiker, 010-435 26 83
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-07-28

Takaisin avoimiin työpaikkoihin