Sahlgrenska Universitetssjukhuset, GLA, Palliativa enheten, Avd. 5

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du sjuksköterska och skulle tycka att det vore spännande att arbeta med specialiserad palliativ vård?

Vi på avdelningen

Nu flyttar vi till en ny vårdavdelning, avdelning 5 på Sahlgrenska sjukhuset. Vi öppnar upp 10 vårdplatser för patienter med behov av specialiserad palliativ vård. Därför söker vi nu nya medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla en avdelning med patient och närstående i fokus, framåtanda, arbetsglädje och koppling till forskning och utveckling.

Avdelningen är den enda specialiserade palliativa enheten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi vårdar vuxna patienter i en både tidig och sen palliativ fas. Avdelningen är en åtgärdsavdelning där patientens individuella symtom och behov styr behandlingen oavsett diagnos. Hos oss har närstående en självklar plats och vi lägger stort fokus på att stötta även dem.

Grunden i vårt arbete är att främja god livskvalitet och utgår från den palliativa vårdens fyra hörnstenar; kommunikation, symtomlindring, närståendestöd och teamsamarbete.

Nystarten av avdelningen på Sahlgrenska Sjukhuset innebär möjligheter som:

- Snabbare handläggning och åtgärder för patienter med en komplex symtombild.
- Etablera den specialiserade palliativa vården i nära samarbete med övrig akutsjukvård - Nära samarbete och kunskapsutbyte med Palliativt Centrum (forsknings och utvecklingsenheten)
-
Kontinuerlig fortbildning och utbildning i både intern och extern regi

Din roll hos oss
Som sjuksköterska på avdelningen är du en del av teamet kring patienten. Teamet består av: sjuksköterska, undersköterska, läkare, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist. Utifrån patientens ofta komplexa behov och livssituation bidrar samtliga professioner i teamet till att optimera för patienterna.

Genom strukturerade inskrivningssamtal och kontakter med externa aktörer är du som sjuksköterska delaktig i planeringen av patientens fortsatta vård. Du har en viktig roll gentemot patient och närstående genom stödjande och informerande samtal.

För erfarna sjuksköterskor och/eller med specialistkompetens finns möjlighet till kombinationstjänstgöring. Tjänsten kan fördelas mellan att arbeta kliniskt på avdelningen i kombination med utbildningsansvar på vår utvecklingsenhet alternativt med uppdrag i sektionens Palliativa konsultteam. Det kommer även finnas möjlighet till andra uppdrag utifrån din specialistkompetens.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet eller intresse av palliativ vård. Har du magister/master-examen, utbildning i palliativ vård på avancerad nivå eller annan för verksamheten adekvat utbildning är det meriterande.

Du är engagerad och trivs med att samarbeta med dina kollegor. Din vilja att vara med och bidra till verksamhetens utveckling är av stort värde. Du tycker om mötet med patient och närstående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Om du har några frågor kontakta vårdenhetschef, avd 604, Maria Arnby 0700206226 eller sektionsledare Linnéa Carling 0706067018.

Rekryteringen kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2652
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Arrhenius, 070-020 61 51
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monica Djurner, 031-342 33 49
Publicerat 2019-09-17
Sista ansökningsdag 2019-10-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin