Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatri, Läkarenhet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområdet Neuropsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver vård inom tre huvudsakliga fält; minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri och omsorgspsykiatri. Vi har cirka 200 medarbetare och är lokaliserade i Mölndal där vi har fyra vårdavdelningar på SU/Mölndal och tre öppenvårdsenheter på Wallinsgatan, Mölndal.

Inom både öppen- och slutenvården arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och psykologer med flera tillsammans i team för att erbjuda patienterna en god och individuellt utformad vård utifrån patientens behov och förutsättningar.

Verksamheten är forskningsintensiv och medverkar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer som är involverade i patienternas vård och omsorg. Vi arbetar med kontinuerlig utveckling och kan erbjuda en miljö där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning inom verksamheten och ser mångfald som en styrka, vilket beaktas vid rekrytering.

Om tjänsten

Då flera av våra underläkare fått AT söker vi nu inför våren 2019 underläkare till vår verksamhet med placering framförallt inom slutenvården där arbete både på äldrepsykiatriskt inriktad, BPSD-inriktad eller omsorgspsykiatriskt inriktad avdelning kan komma i fråga. Avgörande för eventuell anställning är möjlighet att kunna börja arbeta redan under våren, helst redan från mars månad.

I vår verksamhet möter du patienter inom hela psykiatrins diagnosspektrum. Många av våra patienter har också en somatisk sjukdomsbild som vi behöver ta hänsyn till vid behandling av den psykiska sjukdomen. Som underläkare hos oss har du därför stora möjligheter att utveckla både dina psykiatriska och somatiska färdigheter. Dina arbetsuppgifter inom slutenvården kommer att vara mångskiftande: Samtal med och bedömningar av patienten, både somatiskt och psykiatriskt, inskrivningar, utskrivningar, anhörigsamtal, läkemedelsordinationer, kontakt med konsulter från andra specialiteter och deltagande i teamarbete kring patienten är exempel på arbetsuppgifter som kommer att ingå. Efter en tid, när du kommit in i arbetet så ingår också jourtjänstgöring på psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset. Hos oss på Neuropsykiatriska kliniken får du som underläkare en bred erfarenhet som utgör en god grund oavsett framtida specialiseringsområde.

Under ditt arbete får du fortlöpande klinisk handledning av specialister i psykiatri.

Ett gott utfört arbete inom Neuropsykiatrin är meriterande för AT liksom för ST i psykiatri.

Om dig

Vi söker dig som studerar läkarutbildning med minst 9 terminer avklarade. Läkarexamen och/eller erfarenhet av arbete inom psykiatri eller äldreomsorg är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med utvecklingsstörning. 

Du är engagerad, flitig, positiv, nyfiken, lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Vi vill i vår verksamhet ha ett arbetsklimat med en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap, detta innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och social kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2019-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/309
Kontakt
  • Sektionschef, Kerstin Johansson, 076- 940 26 34
Facklig företrädare
  • Göteborgs läkarförening, Camilla Ringström, 031- 343 51 06 / 070- 938 25 12
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-01-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin