Habilitering & Hälsa, Habilitering barn o ungdom, Lidköping

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Beskrivning
Habilitering Lidköping barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, förvärvad hjärnskada (ABI) eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Våra 2 logopeder på mottagningen söker nu ytterligare 1 kollega. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som logoped hos oss är du en viktig medarbetare i teamet. Du kommer att arbeta med personer med funktionsnedsättningar, utifrån patientens behov. Som logoped inom Habiliteringen arbetar du med kommunikation och AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation), oralmotorik, ät-/svälj- och dricksvårigheter.
Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring patienten bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog, sjuksköterska och läkare. Förutom kontakter med patienter inom målgruppen och anhöriga ges även råd, konsultation och handledning till personalgrupper kring patienten.
Arbetet sker främst i verksamhetens lokaler men till viss del även i patientens närmiljö. Insatserna kan ges individuellt eller i grupp. Du kommer att ingå i en yrkesgrupp tillsammans med andra logopeder i verksamheten, på mottagningen i Lidköping finns ytterligare två logopeder. Du erbjuds introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra logopeder inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad logoped. Erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar är meriterande samt erfarenhet av teamarbete. Du bör trivas med att arbeta på ett flexibelt och självständigt sätt då du ensam har ansvar för vissa uppgifter. Eftersom arbetet innebär att du samarbetar med närstående, olika yrkesgrupper och andra vårdgivare ställs stora krav på social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Övrigt
Vi är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till barn och ungdom upp till 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. För oss är det viktigt med ett personcentrerat arbetssätt, med fokus på att skapa värde för patienten, god tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.

I Lidköping ligger Habiliteringen på sjukhusområdet i centrum, cirka 500 meter från resecentrum och mottagningens öppettider är måndag-fredag kl 8-16:45.

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/119
Kontakt
  • Ylva Kjellén, enhetschef,, 0510-855 31
  • Therése Karlsson, logoped,, 0510-857 22
Facklig företrädare
  • Anneli Åkerberg, SRAT,, 0722-26 07 97
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-04

Takaisin avoimiin työpaikkoihin