Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrisk akutmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Psykiatrisk akutmottagning har Göteborg med omnejd som upptagningsområde och är placerad på Östra sjukhuset. Patientgruppen har akuta psykiatriska besvär och är i behov av omedelbart ställningstagande för ett adekvat omhändertagande antingen i form av psykiatrisk heldygnsvård, psykiatrisk öppenvård eller uppföljning via vårdcentral. I akutens uppdrag ingår även ECT-verksamheten, viss telefonrådgivning och konsultationer gentemot primärvård, vårdgrannar och Konsultverksamheten. Vi ingår i ett spännande samverkansprojekt med den prehospitala verksamheten i en "psykiatriambulans". Vi planerar nu för att utöka vårt uppdrag med PIVA platser på akuten för att våra olika målgrupper skall få ett optimalt omhändertagande. Vi har cirka 14 000 akutsökande/år och är drygt 40 medarbetare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Sjuksköterskans roll på akutmottagningen skiljer sig från dagligt avdelningsarbete. Hos oss får du ta ett stort ansvar genom att självständigt triagera akutsökande patienter med stöd av RETTS och utifrån din kompetens och erfarenhet hänvisa till rätt vårdnivå. Vi tar emot cirka 40 patienter per dygn och arbetsdagen kan innebära perioder av både intensivt arbete och lugnare tempo. I rollen ingår förutom triagering, att jobba som flödesledare och därmed sortera i informationen från triagerande personal, ambulans, polis och göra prioriteringar till primärjoursbedömningar samt viss telefonrådgivning.

Vi värnar om ett arbetsklimat på mottagningen som bygger på ett stort engagemang och en positiv grundinställning. Vi ser gärna att du har ett intresse för förbättringsarbete och bidrar till att utveckla arbetet på akutmottagningen. Vi kommer att måna om att du får en bra introduktion hos oss. Psykiatrisk akutmottagning erbjuder stora utvecklingsmöjligheter inom verksamheten för specialistsjuksköterskor.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska i psykiatri. Erfarenhet av akutpsykiatri är meriterande.

Arbetet hos oss är mycket självständigt och du förväntas att tillsammans med dina medarbetare ta stort ansvar i dina bedömningar. Till ditt stöd har du erfarna medarbetare och primärjourer. Det är betydelsefullt att du har en god förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och att du kan behålla ditt lugn även i pressade i situationer. Som person har du ett genuint intresse för andra människor och motiveras av att möta varje individ utifrån dennes förutsättningar. Med tanke på den stora variationen i arbetet har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Att du bemöter våra akutsökande på ett professionellt sätt och ser värdet i det goda bemötandet är den personliga egenskap vi värderar högst.

Då rekrytering sker fortlöpande är du varmt välkommen att slå en signal eller boka en tid för ett förutsättningslöst möte där vi kan berätta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig.

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4048
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Stefan Lund, 070-660 10 30
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2018-06-14
Sista ansökningsdag 2018-07-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin