Avdelning 1 (UVA) Vuxenpsykiatriska kliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Kliniken
Vuxenpsykiatriska kliniken tillhandahåller psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen och heldygnsvård till vuxna och är indelad i tre processorienterade sektioner. Det innebär bland annat att både öppen- och heldygnsvården har organiserats utifrån specialistområden. Under 2017 – 2021 byggs Psykiatrins kvarter som kommer samla den psykiatriska heldygns- och öppenvården i Borås under samma tak.

För oss inom Vuxenpsykiatriska kliniken är det vägledande och självklart med omtanke om den som söker vård hos oss. Vi vill att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet.

Arbetsplats
Avdelning 1 är en av Vuxenpsykiatriska klinikens akutpsykiatriska heldygnsvårdsavdelningar och har 16 vårdplatser. Avdelning har en allmänpsykiatrisk inriktning och tar exempelvis emot patienter med affektiv problematik. Vi är en av klinikens två utbildningsvårdavdelningar och tar emot sjuksköterskestuderande från Högskolan i Borås som läser termin fyra.
På avdelningen arbetar vi tillsammans enligt en teampsykiatrisk modell och vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor och skötare samt den nya yrkesgruppen Peersupport, som är till för att ge stöd åt våra patienter. Tillgång till psykolog, socionom, sjukgymnast och arbetsterapeut finns på kliniken. Två av våra vårdplatser har så kallad Brukarstyrd inläggning och vi kommer att inrikta oss mot ett än mer personcentrerat arbetssätt under det kommande året.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning i psykiatri och med intresse att arbeta patientfokuserat utifrån vårt uppdrag och vår värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och att du kan arbeta självständigt. Som person är du positiv, flexibel och inställd på utveckling och förnyelse av patientarbetet.

Låter det intressant är du välkommen att höra av dig så berättar vi mer!

Övrigt
Vi värnar vi om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.
Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden, välkommen med din ansökan.

Vuxenpsykiatrin prövar en arbetstidsmodell under 2 år, för sjuksköterskor, som innebär sänkt veckoarbetstid.
Vi är övertygade om att en kortare arbetstid leder till en större arbetsglädje så man på sina lediga dagar hinner med både återhämtning och den fritid man önskar ha.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt fyra månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst på olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret via den här länken.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 % eller efter överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2661
Kontakt
  • Anna Samuelsson, vårdenhetschef, 033-616 27 21
  • Sanna Nordquist, ansvarig akademisk utveckling, 033-616 27 10
Facklig företrädare
  • Carina Mölgaard, Vårdförbundet, 033-616 27 20
Publicerat 2018-04-12
Sista ansökningsdag 2018-05-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin