Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Onkologi, Läkare

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Fortsatt satsning på onkologi i Västra Götaland med fyra regionala överläkartjänster!

Med en ökande livslängd ökar insjuknandet i cancer i Sverige. Med förbättrad behandling botas allt fler men det innebär också att antalet människor som lever med obotbar cancer ökar. Den snabba utvecklingen inom onkologin de senaste åren har lett till att behovet av onkologer i Västra Götalandsregionen är stort och ökar.

Idag finns två onkologkliniker i Västra Götalandsregionen; på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS). Dessutom är onkologiska enheter skapade inom NU-sjukvården (Uddevalla) och på SKaS (Skövde) med anställda onkologer och ST-läkare. Som del i fortsatt utbyggnad av onkologin i Västra Götaland har vi nu möjligheter att erbjuda fyra nyinrättade regionala specialist-överläkartjänster inom onkologi. Dessa tjänster är ett steg i att säkra och ytterligare stärka onkologkompetensen på regionens alla större sjukhus.

En regional specialist-/överläkartjänst innebär att du tjänstgör kliniskt minst 60 % på onkologenheten inom NU-sjukvården, på SKaS eller på SÄS. Resterande tid är öppen för dialog men ett fokus på forskning och utveckling i dialog med Sahlgrenska Universitetssjukhuset är önskvärt. En av tjänsterna kan ha inriktning mot strålbehandling med huvudsaklig placering på strålbehandlingsavdelningen SÄS.

Arbetsuppgifter

Klinisk tjänstgöring 60 % inom NU-sjukvården, på SKaS eller på SÄS. Tjänstgöringen innebär sedvanliga arbetsuppgifter som onkolog med stort fokus på medicinsk onkologisk behandling. Att identifiera patienter lämpade för strålbehandling kommer också ingå i arbetet.

- Ta aktiv del i utvecklingen av den medicinska onkologin och verksamheten på det sjukhus man tjänstgör på inom ramen för den regionala tjänsten

- Verka för att alla patienter oavsett diagnos kan få medicinsk onkologisk behandling på sitt hemsjukhus om åtgärden är av så kallad länssjukvårdskaraktär

- Aktivt arbeta för att det regionala samarbetet utvecklas så att jämlik vård garanteras för alla patienter i regionen

- Om strålinriktad tjänst är av intresse ingår implementering och utveckling av befintliga och nya strålbehandlingstekniker på strålbehandlingsavdelningen SÄS

- Forskning och utveckling inom onkologi uppmuntras

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i onkologi, gärna med flerårig erfarenhet.

Kontakt

SU Verksamhetschef, Johanna Svensson 073 - 376 31 68, johanna.b.svensson@vgregion.se
SKaS, Magnus Olsson 070 - 825 57 47 magnus.olsson@vgregion.se
SÄS, Ulf-Henrik Mellqvist 033 - 616 10 34 ulf-henrik.mellqvist@vgregion.se
NU-sjukvården, Maria Wiksten-Eriksson 070 - 251 21 80, maria.wiksten@vgregion.se

Välkommen med din ansökan till Sahlgrenska Universitetssjukhuset!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1803
Kontakt
  • Se ovan i annonstext, .
Publicerat 2018-04-18
Sista ansökningsdag 2018-05-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin