Folkhögskoleförvaltningen, Folkhögskolekansliet

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.


Administrativ koordinator sökes till AI i fokus – ett kompetensutvecklingsprojekt delfinansierat av ESF

Folkhögskoleförvaltningen har sökt medel för att bedriva kompetensutveckling för personal under två års tid inom områdena AI, medie- och informationskunnighet samt konflikthantering.

Vi söker nu en administrativ koordinator för att samordna, administrera och följa upp projektet. Du kommer arbeta tillsammans med projektledare, utbildningsledare samt ekonom och kommunikatör i projektets kansli.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Kompetensutvecklingen kommer ske digitalt i lärgrupper på Teams och på plats i mindre grupper 1-2 heldagar/ grupp. Tillsammans med projektledare ansvarar du för schemaläggning och bokningar av kompetensträffarna. Du ansvarar även för uppbyggnad och administration av lärgrupperna i Teams samt praktiska arrangemang i samband med de fysiska träffarna.

För att rapportering och uppföljning av projektet ska vara korrekt krävs noggrann uppföljning av bland annat tidrapporter, vilket ställer krav på ordningssinne och en god kommunikativ förmåga. Som administrativ koordinator kommer du ha en viktig roll som spindel i nätet med många kontakter både intern och externt.

I arbetet ingår även ledningsstöd såsom mötesadministration, dokumenthantering och diarieföring.

Projektet startar den 1:a september 2024 med en planeringsfas, de första deltagarinsatserna startar i oktober. I planeringsfasen hanteras frågor om struktur, upplägg av insatserna, materiel och kommunikation. Därefter påbörjas insatserna och löper på med omväxlande större digitala föreläsningar och workshops på plats.

Kvalifikationer

Som sökande till tjänsten som administrativ koordinator har du en akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning med god kännedom om dokumenthantering samt kunskaper inom Teams. Du har god IT vana och kommunikativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Public 360 samt Teams och Microsoft 365:s övriga applikationer. 

För att trivas i rollen som administrativ koordinator hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt, ha struktur- och ordningssinne, samt en god kommunikativ förmåga.

Vi erbjuder ett omväxlande, självständigt och utvecklande arbete med möjlighet till flexibla arbetstider och delvis distansarbete.

Villkor

Projektanställning, 100%,  2 år. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas, vilket sker i mitten av juni.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2026-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2819
Kontakt
  • Anders Ahlström, Förvaltningschef, 076-7754840
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb