Södra Älvsborgs Sjukhus, VO hud, infektion, vårdhygien och ögon

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Ögonenheten tillhör organisatoriskt Verksamhetsområdet (VO) HIVÖ som innefattar Hud/STD, Infektion, SÄS Vårdhotell och Ögonenheten.

Om vår lediga tjänst
Ögonenheten söker dig som är specialistläkare inom oftalmologi för mottagningsarbete och även arbete inom din specialitet/subspecialisering. I tjänsten ingår att handleda ST-läkare.

Här får du arbeta på ett lokalt och lagom stort sjukhus med både bredd och spets, vilket innebär att du får möjlighet att upprätthålla och utveckla kompetens på många områden. Vi arbetar med alla former av ögondiagnoser.

Hos oss finns också möjlighet till kirurgi, särskilt om du är kataraktkirurg. Vi utför även kirurgi inom glaukom, plastik, skelning och har injektionsverksamhet. Vi har en modern välutrustad egen operationsavdelning för ögonkirurgi.

Är du intresserad av forskningsarbete så ger vi gärna utrymme för detta; här finns goda förutsättningar för sådan verksamhet.

Om oss
På ögonenheten är vi ca 70 medarbetare som arbetar tillsammans - ögonsjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, ortoptister, optiker, undersköterskor, läkare och administrativ personal. På enheten finns ca 25 läkare - specialister och ST-läkare - som arbetar med och för varandra. Tillsammans är vi ett team med bred kompetens inom flertalet olika subspecialiteter. Den större delen av vår verksamhet är i Borås, men vi har även verksamhet i Skene. Vår mottagning rymmer både akutverksamhet och planerade mottagningar. 

Din profil
Du som söker har svensk legitimation som läkare med specialistbevis inom ögon. Du får gärna ha forskningserfarenhet. Du behärskar det svenska språket i motsvarande nivå C1.

Vi värdesätter att du har lätt för att samverka med andra och är bra på att kommunicera och skapa goda relationer. Du trivs i patientmötet och har i din handledarroll intresse av att hjälpa andra att utvecklas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer för tjänsten kommer ske i v.35.

Varmt välkommen med din ansökan! Bifoga specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2673
Kontakt
  • Eva-Marie Boman, verksamhetschef, 033-6164589,eva-marie.boman@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Laura Florina Raduta, Sveriges Läkarförbund, 033-6162346
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb