Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Medicinmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Medicinmottagningen i Mölndal tar emot patienter för ny- och återbesök till våra olika specialister inom kardiologi, diabetes, invärtesmedicin och gastroenterologi. Mottagningen har också en forskningsenhet inom kardiologi. Vi bedriver även forskning inom gastroenterologi och diabetes.

Vi arbetar dagtid, måndag till fredag, på mottagningen. Vår verksamhet präglas av hög kvalitet och vilja att utvecklas. Vi värnar om god tillgänglighet och ett gott bemötande med patienten i centrum. Om du tycker detta låter intressant är du välkommen att söka dig till en trevlig och kompetensfylld mottagning, där alla spelar en viktig roll och där du kan utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter

Teamet består av läkare, diabetessjuksköterskor, dietist, kurator och medicinsk fotvårdsterapeut och du kommer således att vara en viktig del av ett välfungerande diabetesteam, som tidigare år också har blivit utsett till årets diabetesteam.

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att vara patientnära arbete med självständig mottagning och tidsbokning. Du kommer också att arbeta med rådgivning, insulin dosjustering, start och uppföljning av insulinpumpsbehandling, förskrivning av hjälpmedel, utbildning inom enheten och externt mot medicinklinikens vårdavdelningar. Om du har ett intresse av medicinteknik är det ett plus då det inom diabetesvården pågår en ständig teknisk utveckling.

Vid behov kommer du även att arbeta tillsammans med mottagningens andra team, vilket ger ett omväxlande och spännande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är diabetessjuksköterska med minst 15 hp inom diabetesvård. Har du arbetat några år med inriktning mot diabetessjukvård är det meriterande, likaså utbildning till specialistsjuksköterska inom diabetesvård 60 hp.

För att passa in i vårt team söker vi dig som är engagerad, flexibel och har fokus på samarbete och kvalité. Du har ett gott bemötande och kommunicerar väl med patienter och kollegor. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till övriga medarbetare samt är delaktig i enhetens utvecklingsarbete. Du arbetar utifrån vår värdegrund "Tillsammans med patienten - för patienten".

Vi ser fram emot din ansökan och att få dig som kollega och vi kommer att intervjua löpande, så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2642
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Åsa Sundin, 0722-060640
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Rutgersson, 031-3431779
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb