Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Medicinsk Fysik och Teknik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du vara med och rädda liv och göra skillnad inom sjukvården? Just nu söker vi en medarbetare till sektionen Medicinsk Bild & Funktion på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hos oss kommer du att arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen då vi står inför utmaningen att fortsätta optimera sjukvårdens digitalisering. Hoppas att du vill vara med!

Om verksamheten

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Det innebär att vi också har den senaste medicinska tekniken. Medicinsk fysik och teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans servar alla tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal med medicintekniska tjänster för säker och optimal vård.

Vi på Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) hanterar informationsteknik och informationssystem som är kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom MIS-området. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT för verksamheter såsom Radiologi, Klinisk fysiologi, Hybrid & Intervention samt de olika laboratoriemedicinska verksamheterna. MTMIS består av tre sektioner, Medicinsk Bild & Funktion, Laboratoriemedicin och Kompetenscentrum AI.

Arbetsuppgifter

Sektionen Medicinsk Bild & Funktion arbetar huvudsakligen med IT-system och applikationer kopplade till sjukhusets bilddiagnostik. Här ingår inte minst samordningen av sjukhusets dataflöden från bildgivande modaliteter till IT-plattformar för postprocessning och datalagring. administration av IT-system, projektledning och IT-support gentemot verksamheterna ingår således i enhetens tjänsteportfölj. Sektionen deltar också i sjukhusets forskningsverksamhet, främst genom att etablera IT-stöd för sjukhusets datahantering, men också via enhetens egna forskningsprojekt.

Om dig

Din bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör, gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning såsom systemvetare eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av DICOM och HL7.

Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med vårdpersonal och andra externa samarbetspartners. Du behöver därför vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Vi tror också att du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Du är självklart välkommen att höra av dig till oss med frågor. Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden. Vi ser fram emot din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2630
Kontakt
  • Enhetschef, Thomas Anderson, 070-6261496
Facklig företrädare
  • Sveriges ingenjörer, Iowan Hedendahl, 031-3436675
  • Vårdförbundet, Ann-Christine Henriksson, 073-0690462
  • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 072-2051106
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-08-09
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb