Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri, BUP mottagning Borås

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som psykolog hos oss spelar du en central roll för att skapa de mest gynnsamma förutsättningarna för både patienter och vår verksamhet. Du kommer att delta aktivt och bidra med din expertis på behandlingskonferenser, i bedömnings- och behandlingsplanering.

Du kommer att vara en del i ett mångsidigt team bestående av läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, specialpedagoger, socialpedagoger och sekreterare. Arbetsuppgifter på mottagningen är bedömningssamtal, utredning och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Alla medarbetare som arbetar kliniskt erbjuds handledning och det finns goda möjligheter till vidareutbildning.

Vi är stolta över att vara den första kliniken inom regionen som efter två års tjänstgöring erbjuder betald vidareutbildning till specialistpsykolog. Vi strävar efter att ge dig de bästa förutsättningarna för att växa och utvecklas i din roll hos oss.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete i trivsam miljö och tillsammans med engagerade arbetskamrater. Verksamhetsområdets medarbetare har en hög kompetens som både ska bevaras och vidareutvecklas, därför finns det en mycket generös inställning till vidareutbildning/utveckling för alla våra medarbetare. Vi erbjuder även handledning till alla medarbetare.

Om oss
BUP mottagning Borås är en av tre öppenvårdsmottagningar inom barn- och ungdomspsykiatrin och ingår i verksamhetsområde psykiatri på Södra Älvsborgs Sjukhus. Vi är engagerande i att främja barns och ungdomars psykiska hälsa genom att erbjuda nybesök, utföra utredningar och tillhandahålla behandlingar.

På BUP-mottagningen tar vi emot remisser från ”En väg in” och genomför noggranna bedömningar för att avgöra barnets eller ungdomens behov av utredning. För närvarande utförs utredningarna på SMART-psykiatri samt på det regionala utredningsteamet. Vårt mål är att under året genomföra samtliga utredningar här på BUP-mottagningen i Borås och på den regionala utredningsenheten.

Vi erbjuder olika former av behandlingar för barn som lider av ångest, depression, trauma och tvångsymtom. Vår behandlingsinsats omfattar medicinska och kognitiva perspektiv, där vi aktivt involverar barnet/ungdomen, deras familj och nätverk.

Utöver det välkomnar vi även barn och ungdomar (6-18 år) med bekräftade neuropsykiatriska diagnoser såsom autism och/eller ADHD utan intellektuell funktionsnedsättning, i kombination med måttlig eller allvarlig psykisk ohälsa.

Vi på mottagningen strävar efter en positiv arbetsmiljö där våra medarbetare kan trivas och känna arbetsglädje, samtidigt som vi värnar om varandras hälsa och välbefinnande. Vi är övertygade om att medarbetarnas välmående är nära kopplat till vår förmåga att erbjuda högkvalitativ vård till våra patienter. Därför arbetar vi aktivt med att utveckla våra arbetsmetoder och ser utvecklingsarbetet på mottagningen som ett gemensamt ansvar.

Din profil
Vi söker dig som är en legitimerad psykolog med en passion för att möta barn, ungdomar och deras familjer. Erfarenhet av att arbeta med denna grupp är meriterande, men inte ett krav. Vi värdesätter egenskaper som ansvarstagande, pålitlighet och flexibilitet hos våra sökande. Vi söker en individ som är trygg i sin yrkesroll och öppen för att tänka innovativt. Personlig lämplighet är av högsta vikt för oss och kommer att vägas tungt i urvalsprocessen.

Övrigt
Vi värnar om våra patienter och närstående samt värderar patientsäkerheten högt och har som rutin att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss. Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen.

Vi hanterar urvalet löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Bifoga yrkeslegitimation och utbildningsintyg med din ansökan.

Vill du vara med och göra avtryck i framtidens psykiatriska öppenvård där du får stimulerande arbetsuppgifter i samarbete med andra erfarna kollegor. Då ska du jobba hos oss - välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2621
Kontakt
  • Adel Rado Sumi, vårdenhetschef, 072-4535814,adel.rado-sumi@vgregion.se
  • Johan Lepp, tf. vårdenhetschef v.30-33, 076-2625018,johan.lepp@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 070-7520739
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-08-29
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb