Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrisk mottagning Autism

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Neuropsykiatri  är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Verksamheten är forskningsintensiv i dagsläget med fokus på kognitionsstörande sjukdomar hos vuxna och befolkningsstudier rörande äldres hälsa. Verksamheten är i ett skede av stora förändringar och nya uppdrag.

Psykiatrisk mottagning autism är en verksamhet under uppstart, med uppdrag att behandla psykiatriska diagnoser hos patienter med autismspektrumtillstånd. Mottagningen kommer att byggas upp successivt. På mottagningen sker arbetet i psykiatriskt team. Forskning kommer att ske på mottagningen.

Vad erbjuder vi?

Du kommer att bedriva anpassad och evidensbaserad psykologisk behandling av ett flertal psykiatriska diagnoser hos patienter med autismspektrumtillstånd. Du får här en unik chans att vara med och utforma en ny verksamhet från grunden. Du kommer att erbjudas kompetensutveckling och handledning. Du kommer att vara en viktig del i mottagningens utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att att bedöma psykiatriska tillstånd, planera och bedriva psykologisk behandling utifrån evidens, med anpassningar utifrån patientgruppens behov. Behandling kommer ske i grupp och individuellt. Du är också en viktig del i utvecklingsarbetet på mottagningen. Möjlighet att delta i forskningsprojekt kommer finnas.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och vill arbeta i ett tvärprofessionellt psykiatriskt team med fokus på patientens bästa. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patientgruppen, liksom om du har specialistbehörighet. Även erfarenhet av och intresse för forskning är meriterande. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2620
Kontakt
  • Anna Antonelli, Verksamhetschef, 0722046876
Facklig företrädare
  • Sara Griphammar, SACO, 0313438488
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb