Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonsjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Med drygt 250 medarbetare är Ögonsjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset en av Sveriges största ögonverksamheter. Vi bedriver allt från öppenvårdsmottagning till akutmottagning och har vår egna vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora. På vår operationsavdelning utförs all typ av ögonkirurgi fördelat på sju operationssalar varav tre är utrustade för narkos. Vi utför närmare 6000 operationer varje år och bedriver dagkirurgi, akut- och slutenvård.

Vad erbjuder vi?

Är du sjuksköterska och har intresse för ögonsjukvård och pre- och postoperativ vård Vi välkomnar dig till Ögonsjukvården, en verksamhet där det finns många möjligheter för dig som medarbetare, både vad gäller utveckling och variation.

På vår preoperativa enhet möter du patienter som står inför en ögonoperation. Du kommer att få ett meningsfullt uppdrag som gör stor skillnad för en stor patientgrupp då många av operationerna som utförs ger resultat direkt för patienten. Ett tacksamt arbete där du får möta patienter som skall genomgå en ögonoperation i de flesta fall i lokalbedövning men du tar även hand om patienter som kommer att sövas inför sin operation men gå hem efter operationen. Du spelar en stor roll för patienten som ofta kan känna sig orolig inför kommande operation.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på vår preoperativa enhet arbetar du med att förbereda och informera våra patienter inför och efter deras ögonoperation. Tjänsten innebär även viss postoperativ vård av våra dagkirurgiska patienter. Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdpersonalen på operationsavdelningen, vårdavdelningen, den ögonkirurgiska mottagningen samt operationskoordinatorer. Ni som team kommer tillsammans arbeta nära patienten för att skapa den bästa vården för patienten. Ett gott bemötande gör skillnad. Då den preoperativa enheten tillhör Ögonkirurgisk mottagning kommer du också att introduceras och läras upp i enklare mottagningsarbete och patientrådgivning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett intresse för ögonsjukvård. Du inspireras av mötet med patienten och är bra på att kommunicera och ge tydlig information. Vi tror att du som söker vår tjänst trivs med att samarbeta och att ingå i ett team.

Som person ställer du dig positiv till förändringsarbete och motiveras av att utvecklas och hitta nya arbetssätt. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ögonsjukvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2518
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Benkel Brandt, 0720-832897
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430094
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb