Folktandvården, Specialkliniken för cariologi

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning
Specialkliniken för cariologi är en klinik inom Specialisttandvården Västra Götaland. Kliniken är belägen på Odontologen och bedriver patientverksamhet inom cariologins alla områden. Även undervisning, vårdutveckling, forskning, och kompetensutveckling är viktiga delar av klinikens arbete. Kliniken har också ett nära samarbete med avdelningen för cariologi vid institutionen för odontologi.

Specialisttandvården och utbildningsklinikerna i Göteborg, belägna på Odontologen, utgör Folktandvårdens universitetstandvård. Det innebär att kliniken aktivt deltar i grundutbildning av tandläkare och tandhygienister, medverkar i odontologisk forskning och är en del av att utveckla tandvården i hela regionen

Kliniken har 6 medarbetare och hyr behandlingsrum på Specialistkliniken för parodontologi där klinisk verksamhet bedrivs 4 dagar per vecka. Cariologiklinikens huvudsakliga uppdrag är att behandla patienter på remiss samt delta i grundutbildningen av tandläkare. Vi tar emot remisser med frågeställningar som främst berör utredningar och behandling av karies, erosioner, muntorrhet och halitosis. En del av uppdraget ägnas också åt konsultationer till allmäntandvården genom både fysiska och digitala möten.

Specialkliniken för cariologi är en liten klinik där alla medarbetare känner ett stort engagemang och ansvar för både kliniken och cariologin som ämne. Det finns goda möjligheter att påverka och vi är under kontinuerlig utveckling.

Vi söker nu en övertandläkare i cariologi som ska verka inom Tandläkarutbildningsavtalet, TUA.

Arbetsuppgifter
Som TUA-tandläkare är 80% av din tjänst förlagd vid Utbildningskliniken vuxen på Odontologen. Denna del av tjänsten innebär undervisning och handledning inom cariologi för studenter inom grundutbildningen samt utveckling av undervisningen. Övriga 20% görs på Specialkliniken för cariologi och avser exempelvis handledning av våra duktiga certifieringstandläkare, konsultationer till allmän- och specialisttandvård, deltagande i klinikutveckling och egen patientbehandling.

Kvalifikationer
Legitimerad tandläkare. Du har genomgått en certifieringsutbildning inom cariologi eller motsvarande samt är disputerad eller har annan likvärdig vetenskaplig meritering.

Du bör också vara pedagogiskt meriterad med en högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst 7,5 högskolepoäng.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2352
Kontakt
  • Klinikchef Sara Rangmar , 0700-206563
Facklig företrädare
  • Jesper Johansson, TT, 010-4419590
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb