Regionhälsan, Expertenheterna, Utväg Skaraborg

Om oss

Utväg Skaraborg är en myndighetssamverkan som arbetar med våld i nära relationer. Huvudman för verksamheten är Västra Götalandsregionen, men finansieras till hälften av Skaraborgs kommuner.

Verksamheten erbjuder stöd i form av enskilda samtal och gruppverksamhet för personer som är eller har varit utsatta för våld, personer som utövar/har utövat våld samt barn och unga som upplevt våld i nära relationer (VINR). Utväg arbetar också med utbildningar och andra kompetenshöjande insatser för och tillsammans med de samverkande myndigheterna samt andra som önskar utbildning om VINR. Läs mer om Utväg på vår hemsida; www.utvag.se

Utväg Skaraborg söker nu en samordnare som skall erbjuda stödjande och bearbetande samtal till både barn/ungdomar och vuxna som upplevt våld i nära relation samt arbeta som gruppledare.

Om tjänsten

Som samordnare/kurator hos oss kommer du främst att möta våldsutsatta vuxna, men också barn och unga samt deras föräldrar. Du kommer att medverka i Utvägs utbildningsverksamhet samt inneha ett metodutvecklingsansvar. På Utväg Skaraborg kommer du ingå i en arbetsgrupp av 6 samordnare. Mottagningen och arbetsplatsen ligger i centrala Skövde, men upptagningsområdet är alla Skaraborgs 15 kommuner.

Tjänsten som samordnare/kurator är till stor del självständigt där du möter personer som lever i, eller har upplevelser av våld i nära relation. En viktig del är också att samverka med kollegor samt att vara en del av att driva utvecklings- och utbildningsarbete. I rollen som samordnare/kurator ingår det att erbjuda rådgivning och konsultation inom området samt att samverka med andra samhällsaktörer. I tjänsten ingår även att föreläsa och utbilda om VINR till interna och externa verksamheter. Vårt arbete är varierande och innehåller även telefonrådgivning.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, men viss kvällstidstjänstgöring kan förekomma. Som samordnare/kurator erhåller du kontinuerlig handledning.

Om dig

Vi söker dig som är socionom och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kliniskt arbete med VINR och arbete med barn och unga. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är också meriterande med en grundutbildning i psykoterapi (steg1) men det är inget formellt krav. Du är en person som inte är främmande för att utbilda, föreläsa och driva utvecklingsarbetet tillsammans med kollegor och i samverkan med andra myndigheter och aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som ansvarstagande, initiativförmåga, flexibilitet, god samarbetsförmåga samt ett professionellt förhållningssätt. Det är viktigt att du känner dig trygg med att möta och arbeta med personer i svåra livssituationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2341
Kontakt
  • Kerstin Nettelblad, Verksamhetschef, 070-8487205
  • Annelie Karlsson, Samordnare/Kurator Barn och unga, 070-0205918
  • Utvägs mottagningstelefon, bemannad under semester, 070-0852506
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 072-2063558
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb