Habilitering & Hälsa, Kansli, Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

HR-funktionen inom Habilitering & Hälsa består av en dynamisk grupp engagerade medarbetare som besitter många olika expertkompetenser inom HR området. Som HR-strateg kommer du att vara kollega med tre andra HR-strateger, tre HR-specialister samt en studierektor. Funktionen leds av en HR-chef. Vi har placering i moderna aktivitetsbaserade lokaler i Regionens Hus i Göteborg samt i Regionens hus i Skövde, vilket innebär att Du har möjlighet att välja någon av dessa orter som din bas. Vi kan erbjuda dig ett mycket varierande och stimulerande arbete med möjlighet till utveckling inom HR-området. Du får trevliga kollegor och möjlighet till god kollegial stöttning och internt lärande utifrån ett HR perspektiv.

Om tjänsten

Som HR-strateg inom kompetensförsörjning ansvarar du för att samordna, utveckla och följa upp arbetet inom kompetensförsörjningsprocessens olika delar och därmed stärka förmågan att attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla kompetens (ARUBA). I tjänsten ingår att koordinera, analysera och att driva projekt kopplat till kompetensförsörjningsområdet både på förvaltningsnivå och som Habilitering & Hälsas representant i regionala grupper. Inom ditt ansvarsområde ingår även att bevaka kompetensförsörjningsfrågor ur ett brett perspektiv då omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet. Vidare kommer du att utveckla och implementera kompetensförsörjningsstrategier och vara sammanhållande i arbetet med vår årliga kompetensförsörjningsplan. Tjänsten kan eventuellt komma att kombineras med att vara HR-stöd till ett mindre verksamhetsområde.

VGR arbetar utifrån SIS svenska standard om ledningssystem för kompetensförsörjning, SS 624070:2009.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Då tjänsten är förvaltningsövergripande och på strategisk nivå, behöver du ha flerårig erfarenhet av att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetet inom kompetensförsörjningsområdet.  För att klara uppdraget ser vi att du behöver ha minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete på strategisk nivå, gärna inom offentlig verksamhet samt mångårig erfarenhet av operativt HR arbete. Kunskaper och erfarenhet av arbete i kvalitetsledningssystemet för kompetensförsörjning är starkt meriterande.

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en förmåga att driva/leda egna uppdrag tillsammans med andra. Du har förmåga och kunskaper i att arbeta systematiskt och målstyrt. Vidare har du ett strategiskt synsätt, tar initiativ till att omsätta nya idéer till aktiviteter och med målmedvetenhet driver du ditt arbete framåt. Du ser möjligheter vid förändring samt visar på gott omdöme och beslutsamhet i dina avvägningar och prioriteringar. Som kollega bidrar du till ett trivsamt arbetsklimat präglat av engagemang och motivation. För att vara framgångsrik i rollen är din kommunikativa förmåga avgörande. Vi ser att du är lyhörd, har lätt för att skapa goda relationer och bygga nätverk samt har ett flexibelt förhållningssätt för att kunna verka både strategiskt och operativt.

Övrigt

Vi planerar att genomföra intervjuer den 5 juni i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här: https://vgregion.varbi.com/se/what:job/jobID:726417/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2291
Kontakt
  • Martin Grahn, 0702-288010
Facklig företrädare
  • Stellan Solgård, Vision, stellan.solgard@vgregion.se
  • Stig Holmlund, Akavia, 070-9512345
  • Git Olofsson, SSR, 072-2063558
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb