Regionhälsan Sjukvårdens Larmcentral i Gamlestaden, Göteborg

Är du nyfiken på hur alarmeringssjukvård fungerar och är uppbyggd i Västra Götalandsregionen? Är du sjuksköterska samt arbetat minst 3 år inom sjukvården eller inom larmcentral?

Om du kan svara ja på flera av ovanstående frågor så tycker vi absolut att du ska skicka in en ansökan till oss på Sjukvårdens Larmcentral (SvLc), för då är det kanske så att du är vår blivande kollega.

Om oss

På Sjukvårdens Larmcentral (SvLc) arbetar du i händelsernas centrum och bidrar till att göra skillnad. Du erbjuds ett spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter inom en del av den allra närmsta vården, alarmeringssjukvård. Vid din sida har du trevliga, erfarna och kompetenta kollegor. Vi som arbetar på larmcentralen har olika kompetenser, bland annat undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.

Sjukvårdens larmcentral startade 2017 och är en del av Västra Götalandsregionen. Larmcentralen arbetar med bedömning och prioritering av vårdärenden via 112 samt med rast- och resurskoordinering av liggande sjuktransport och ambulanshelikopter.

Vårt uppdrag är att se till att patienten får rätt vård på rätt vårdnivå med rätt resurs i rätt tid - till exempel genom ambulans, ambulanshelikopter, liggande sjuktransport eller hänvisning till sittande sjukresa.

Från 1 oktober 2024 kommer vårt uppdrag innebära att bedriva ”triagering” (Väntrum) av inkommande 112-samtal där vi följer upp patienter i väntan på resurs (ambulans), koordinera närsjukvårdsteam runt om i regionen samt koordinering av ambulanser, helikopter, liggande sjuktransport, i syfte att tilldela ändamålsenliga prehospitala resurser. Verksamheten bedrivs dygnet runt och till denna tjänst söker vi sjuksköterskor till dag-, kväll- och helgtjänstgöring.

Vår verksamhet bedrivs i lokaler i Gamlestan i Göteborg och under våren 2024 har vi öppnat en satellit-central på NÄL i Trollhättan.

Om dig

 • Legitimerad sjuksköterska
 • 3-års erfarenhet inom vården
 • God simultankapacitet
 • Stresstålighet
 • God samarbetsförmåga
 • Vara tydlig, strukturerad
 • God svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska

Önskemål:

 • Prehospital erfarenhet
 • Datorkunskap Officepaketet etc.
 • Andra språkkunskaper är meriterande

Det är viktigt att du är van att arbeta med tekniska hjälpmedel som IT och telefoni, då du kommer att arbeta i en avancerad högteknologisk miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av CoordCom, Alitis, SAFE eller annat larmcentralssystem. Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Vi tillämpar schemaläggningssystemet ISP med tjänstgöring dag-, kvällar och helger.

Rekryteringsprocessen/Övrigt:

Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

En förutsättning för anställning hos oss är att du är svensk medborgare och du kommer att få genomgå ett säkerhetssamtal. Som en del av urvalsprocessen använder vi oss av tester vid anställning, vilka syftar till att utmana dina förmågor att hantera arbetet på bästa sätt utifrån områdena medicin, logisk förmåga och stresstålighet.

Vi har också ute en annons för vår enhet i Trollhättan, NÄL. För att komma till den annonsen, klicka här

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100% enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2244
Kontakt
 • Christian Calonne, Enhetschef, 0722-025377
Facklig företrädare
 • Lars Edvardsson, Vårdförbundet, lars.edvardsson@vgregion.se
 • Ann-Christine Johansson, Vårdförbundet, 0761-412207
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb