Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP akutvårdsavdelning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

BUP Akutavdelning är en 7-dygnsavdelning. Hit kan familjer, barn och ungdomar upp till 18 år som är i kris med akutpsykiatrisk problematik vända sig. Avdelningen arbetar med akut omhändertagande, krisbearbetning, diagnostik, utredningar, farmakologiska behandlingar samt korta stödinsatser, såväl individuellt som för familj.

BUP Göteborg tillhör Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och består av fem öppenvårdsmottagningar, två specialmottagningar och specialiserad ätstörningsvård. Avdelningen arbetar med  arbetssätt hämtat från dialektisk beteendeterapi (DBT). Vi erbjuder internutbildning samt handledning  och samarbetar med öppenvårdens DBT-team.

Totalt arbetar cirka 35 personer på avdelningen. Personalkategorierna är skötare, sjuksköterskor, sekreterare, psykolog, socionom. Avdelningen har även fast specialistläkare.

Vårt erbjudande

Vi arbetar i omvårdnadsgrupper och erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete med ett gott kollegialt stöd. Vi erbjuder internutbildning och handledning. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll på avdelningen. Du arbetar i omvårdnadsteam där varje team har omvårdnadsansvar för två till tre patienter. Vi arbetar tvärprofessionellt med läkare, psykolog, skötare och socionom. Du arbetar med både barn, ungdom och förälder och du arbetar direkt i vårdmiljön.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska och det är meriterande för tjänsten om du har specialistutbildning i psykiatri. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdom eller inom psykiatri samt om du tidigare arbetat med DBT.

Du är ansvarskännande, flexibel, stresstålig och kreativ med inställningen att samarbete är nyckeln till god vård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2119
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Hedvig Kalén, 0700-825575
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Dereus, 0700-824016
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb