Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri, BUP mottagning Alingsås

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

På grund av omorganisering av vårt verksamhetsområde kan vi på BUP Alingsås utöka vårt team med ytterligare 3 psykologtjänster! Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att stärka och utveckla vårt psykologgäng samt vår mottagning.

Om vår lediga tjänst
Som psykolog kommer du bedriva behandlingsarbete med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk. Du håller planerade och akuta bedömningssamtal. Psykologer utför en viss mängd neuropsykiatriska utredningar och har gott kollegialt stöd för detta i ett erfaret kollegium. Uppgifterna kräver teoretisk och klinisk bredd och skicklighet.

Dina arbetsuppgifter kan anpassas utifrån dina önskemål och intressen i kombination med mottagningens behov. Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, sjuksköterska, psykologer, socionomer och sekreterare.

Vi för kreativa samtal kollegerna emellan för att bättre förstå och hantera våra uppgifter och för att lära oss. Alla medarbetare som arbetar kliniskt erbjuds mycket goda möjligheter till intern handledning.  

Arbetsplatsen är i huvudsak förlagd till Alingsås. Det finns goda tågförbindelser med Göteborg och mottagningen ligger på kort gångavstånd från pendeltåget. 

Om oss
BUP mottagning Alingsås bedriver barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård i Alingsås, Lerum, Vårgårda och Herrljunga. Upptagningsområdet har cirka 20 000 barn och ungdomar i åldern 0–18 år. Mottagningen ligger nära Alingsås sjukhus och tillhör organisatoriskt verksamhetsområde psykiatri, Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås.

Patienter som kommer till vår mottagning ska känna sig mycket väl mottagna, av noggranna och kunniga medarbetare. Vi driver en välfungerande mottagning där vi har hög tillgänglighet och mycket korta väntetider för både nybesök, behandling och utredning. 

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har ett intresse för, och gärna erfarenhet av, arbete med barn, ungdomar och familjer. Du har ett starkt kliniskt engagemang som du kan reflektera kring, själv och tillsammans med oss andra.

Vi stävar mot att vara en heterogen arbetsgrupp där det finns variation gällande bland annat i kön, ålder, erfarenhet och bakgrund. På grund av pensionsavgångar har vi förlorat några av våra erfarna kollegor och ser gärna sökanden som kan fylla deras platser. Men vi välkomnar också er nyutbildade psykologer samt ni som har jobbat några år.

Vi har ett psykodynamiskt, neuropsykologiskt, systemteoretiskt, kognitiv-beteendeterapeutiskt och medicinskt perspektiv i behandlingsarbetet. Du bör kunna röra dig mellan dessa fält i ditt arbete med barnet/ungdomen, dess familj och nätverk.

Vi har goda karriärmöjligheter. Har du en specialistutbildning, kan vi erbjuda en specialisttjänst. Önskar du bli specialist, har vi STP-tjänster och ett lokalt STP-program. Är du nyutbildad erbjuder vi ett kollegialt omhändertagande så du får en god introduktion till ditt arbetsliv som psykolog!

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1945
Kontakt
  • Gunlög Hedtjärn, vårdenhetschef, 0730750344
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707520739
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb