Regionhälsan Verksamhetsstöd Barnmorskemottagningar Göteborg

Om oss

Barnmorskemottagningarna i Västra Götalandsregionen består av cirka 65 mottagningar spridda i regionens kommuner. Verksamheten har ungefär 500 medarbetare och bedriver högkvalitativ, patientnära vård. Vi samverkar med sjukhusens kvinnosjukvård, vårdcentraler, barnhälsovård, Närhälsans FOU-enhet och kommuner. 

Det administrativa verksamhetsstödet för barnmorskemottagningarna arbetar regionövergripande för att stötta verksamheten. Gruppen består av tio medicinska sekreterare/administratörer och har kontor i Majorna. Vi arbetar för en kreativ atmosfär med vi-känsla där goda idéer tas tillvara. Vi är nyfikna och vårt arbete präglas av ständig förbättring. Du kommer till en arbetsgrupp med arbetsglädje och bred erfarenhet. 

Läs om våra förmåner på: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/ 

Om arbetet

I tjänsten som Medicinsk sekreterare hos oss kommer du att arbeta som Verksamhetsstöd för medarbetare och chefer inom barnmorskemottagningarnas verksamheter. Då enheten har många och spridda uppdrag fördelas en del av arbetsuppgifterna bland medarbetarna utefter kompetens och erfarenhet.  

I samband med införandet av Millennium kommer Verksamhetsstöd uppdrag utökas med att diagnoskoda och klassificera alla patientbesök på barnmorskemottagningarna. Detta uppdrag är nytt i verksamheten och kommer under hösten startas upp, därför behöver vi nu utöka gruppen med en medicinsk sekreterare, med mycket god kunskap inom sjukdomsklassificering och diagnoskodning, och som kan driva arbetet och processen framåt. Även andra patientadministrativa uppgifter såsom schemaläggning i Millennium kommer ingå i arbetet. 

Du kommer att inneha funktionen LITA (lokal IT-ansvarig) som i korthet innebär att bland annat hantera olika behörigheter, beställa IT-produkter, vara administratör för 1177s e-tjänster, ansvara för PC-utbyten samt förmedla information om nyheter och förändringar i verksamheten. Andra uppdrag som kan ingå är att vara Webbredaktör för externa och interna hemsidor, att inneha rollen som verksamhetens arkivredogörare, vara användarstöd för SharePoint SOFIA och journalsystemet Obstetrix. Tillsammans med Verksamhetsutvecklare arbetar gruppen dessutom med regionala administrativa utvecklingsfrågor. 

 

Om dig

Du har utbildning som medicinsk sekreterare och minst 3-5 års erfarenhet inom yrket, samt har en mycket god kunskap inom sjukdomsklassificering och diagnoskodning. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och införande av nya arbetssätt, vilket krävs då du förväntas starta upp arbetet med kodning för barnmorskemottagningarna tillsammans med verksamhetsutvecklare och enhetschef. Vidareutbildning inom sjukdomsklassificering och diagnoskodning är meriterande. 

Det är viktigt att du är väl insatt i användningen av Office 365 och visar intresse för digitalisering och IT-relaterade frågor. Erfarenhet av administrativt arbete inom VGR och kännedom om verksamhetsområdet är fördelaktigt för rollen. Tidigare uppdrag som Teamsamordnare/Sektionsledare är meriterande. Arbetet kräver att du är självständig, flexibel och lösningsfokuserad då denna tjänst är ny och kommer behöva utvecklas.

Villkor

Placeringsort Göteborg, visst distansarbete är möjligt.

Intervjuer planeras 25/4 samt 26/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1672
Kontakt
  • Madelene Edin, Enhetschef, 072-2015476
Facklig företrädare
  • Håkan Åkerström, Vision, 0707-282537
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb