Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Östra, Operation 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Operation 1 och 2 bedriver verksamhet inom kirurgi, gynekologi och obstetrik. Operationsverksamheten är fördelad på två enheter på Östra sjukhuset.

På Operation 1 tillhandahåller vi kirurgi till vuxna inom kolorektal kirurgi, övre gastrokirurgi, infektionsrelaterade ingrepp samt benign gynekologi. Vi har NHV-uppdrag (National högspecialiserad vård) som ger oss spetskompetens för de kolorektala, bariatriska och gynekologiska ingreppen. På enheten utför vi även robotassisterad kirurgi. Utöver detta erbjuder vi anestesiservice till tandvården (vuxna och barn), röntgen, gastroenterologiska avdelningen (GEA), tryckkammarenheten och medicinkliniken. Vi har utöver planerad kirurgi även akutverksamhet dygnet runt.

På Operation 2 har vi stort fokus på den obstetriska verksamheten. Den obstetriska kirurgin består av elektiva och akuta kejsarsnitt samt kirurgi i samband med förlossningskomplikationer. På enheten finns det även en postoperativ del.

Hos oss arbetar anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans med instruktörer, sektionsledare, bemanningsassistenter och vårdenhetschefer.

Som undersköterska på AnOpIVA Östra Sjukhuset jobbar du i tätt samarbete med sjuksköterskor och läkare för att så många patienter som möjligt ska få den vård som de behöver. Ingen dag är den andra lik och du ställs alltid inför nya utmaningar som ger möjlighet att bredda sin kompentens. Du välkomnas in i en stor arbetsgrupp där det finns många års erfarenhet som gärna lärs ut och där varje medarbetares kunskap tas tillvara på. Vi har en god arbetsmiljö, ett öppet klimat och ett gemensamt ansvar för vår dag på arbetet.

Vi har rotationstjänstgöring mellan Operation 1 och 2 för att få variation i arbetet och utveckla vår kompetens.

Om arbetet

Som undersköterska är du en viktig del av operationsteamet inne i operationssalen i samband med att patienten opereras. Du behöver ha stor flexibilitet då du i samband med operationer assisterar både det kirurgiska och anestesiologiska teamet.

Undersköterskan samarbetar med anestesisjuksköterska och operationssjuksköterska kring patientens positionering, iordningställandet av medicinskteknisk apparatur och uppackning av sterilt material.

Undersköterskan är behjälplig anestesipersonalen under hela operationen, men främst vid sövning av patienten. Du finns vid patientens sida som stöd tills dess att hen somnar, för att sedan vara behjälplig operationssjuksköterskan med de fortsatta förberedelserna som behövs för att operationen skall starta. Under operationen registrerar undersköterskan tider, personal och material i våra olika datorprogram. Behövs mer material under operationens gång så är det undersköterskans uppgift att hämta det.

Arbetet är förlagt på dag, kväll och helg. Vi har rullande 8 veckors schema, jobbar var fjärde helg och enbart en storhelg om året. Under bredvidgången går man på sin handledares schema.

Vem är du?

Du som söker dig till oss ska vara utbildad undersköterska och trivas med att vara ”spindeln i nätet”. Det är meriterande om du har erfarenhet av operationssjukvård, men inte ett krav.  

Du är flexibel, ödmjuk, ambitiös och upplevs som en glad och positiv person. Du är engagerad i det du gör och tycker om att arbeta i en miljö med högt tempo. Du vill utvecklas, lära dig mer och är inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att arbeta i team, men också på egen hand.  

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1034
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Elisabeth Runesson, 0769402537
  • Vårdenhetschef, Johan Borg, 0722087109
  • Vårdenhetschef, Maria Lenerius, 0722-243141
Facklig företrädare
  • Kommunal, Jennifer Corse, 0313434865
  • Kommunal, Tina Drews, 0313435480
Publicerat 2024-02-23
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb