Habilitering & Hälsa, Habilitering , Hisingen barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Vill du som kurator ha ett omväxlande och lärorikt arbete, där du får möta barn/ungdomar och deras närstående? Då hoppas vi att du söker tjänsten som kurator till Habiliteringen Hisingen, Barn och ungdom. Mottagningen ligger vid Norra Älvstranden med goda kommunikationer. Tjänsten är en tillsvidare anställning på 100%. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper på mottagningen planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade behandlingsperioder. En stor del av kuratorns arbetsuppgifter består av föräldrastödjande insatser. Arbetet är variationsrikt.

Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande. Du erbjuds en introduktionsperiod och goda möjligheter till handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och med några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar är önskvärt. Du ska ha ett intresse av att arbete i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett önskemål.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kallad på intervju innan ansökningstiden gått ut.
I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hoh

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/853
Kontakt
  • Susanne Gall, kurator, 031-7592100
  • Gustav Dovstad, enhetschef, 0768-275480
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, SSR, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-11

Tillbaka till lediga jobb