Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling

Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi söker en medarbetare för ett 1-årigt vikariat som regionutvecklare till koncernkontorets avdelning Forskning, omställning och kompetens. Vi letar efter dig som vill vara med och driva på samhällsutvecklingen och skapa förutsättningar för omställning till hållbara livsmedelssystem. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Västra Götalandsregionen har valt att prioritera jordbruk och livsmedel som branschområde. Vårt arbete utgår ifrån den regionala utvecklingsstrategin för Västra Götaland, med målet att vi tillsammans gör Västra Götaland till ett föredöme för omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle.

Området Livsmedel och gröna näringar leds i dag av två medarbetare, med delvis olika fokus. Den som blir anställd kommer att fokusera mest på utvecklingsinsatser för senare delar i livsmedelskedjan (livsmedelsförädling, offentliga måltider etc.), medan de tidigare delarna i livsmedelskedjan leds av en annan medarbetare.

I arbetsuppgifterna ingår att ha löpande dialog med berörda organisationer inom området och handlägga projektansökningar och verksamhetsbidrag till miljö- och regionutvecklingsnämnden inom livsmedelsområdet. Du kommer att ge politikerna i miljö- och regionutvecklingsnämnden expertstöd inom livsmedelsområdet, skriva och presentera beslutsförslag för nämnden. Då besluten har fattats är din roll att se till att de blir verkställda på ett bra sätt, exempelvis genom uppföljning av projekt och andra satsningar. Det finns goda möjligheter att ta initiativ som främjar omställningen till hållbara livsmedelssystem inom ramen för beslutade strategier

Vad kan vi erbjuda dig?
En utvecklingsinriktad arbetsplats med kollegor som har kunskap och erfarenhet inom branschområden, forskning- och utveckling, innovation, kompetensförsörjning och näringslivsutveckling. Västra Götalandsregionen som organisation, med ca 53 000 anställda, har en viktig funktion i insatser för den regionala utvecklingen exempelvis genom upphandling och inköp av livsmedel och utbildningen på naturbruksgymnasier som tillhör regionens verksamheter.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det finns goda möjligheter att påverka arbetets planering och genomförande. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Ha relevant akademisk examen.
 • God förståelse för strategiskt arbete med hållbar utveckling och vikten av att samverka med andra organisationer, exempelvis i nätverk.
 • God förmåga att arbeta självständigt och strategiskt med flera komplexa frågeställningar parallellt. Du är lyhörd för olika personers och organisationers roller och perspektiv.
 • God förmåga att samarbeta med personer med olika befattningar, bakgrund och kompetenser, både inom och utanför Västra Götalandsregionen.
 • Du har hög integritet, administrativ skicklighet och lätt att sätta dig in i nya administrativa verktyg och rutiner.
 • Du är skicklig på att samla in, analysera och kommunicera fakta till olika typer av målgrupper.
 • Ha förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.

Det är meriterade med:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet från tidigare arbete med regional utveckling.
 • Forskarutbildning inom ett område som är relevant för tjänsten.
 • Regionala och nationella nätverk med koppling till hållbar utveckling samt erfarenhet av internationellt samarbete. Erfarenhet av att bygga projektportfölj inom relevant område.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/724
Kontakt
 • Gustaf Zettergren, avdelningschef, 0700-824158
 • Jenny Sjöstedt, regionutvecklare, 0700-825260
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-02-07
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb