Södra Älvsborgs Sjukhus, Hållbarhet kansli och säkerhet

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Är du kvalitetsmedveten och har en förmåga att se till helheten? Önskar du vara spindeln i nätet för arbetet med formell styrning och ledning vid Södra Älvsborgs Sjukhus? Då kan det här vara en intressant tjänst för dig!

Om vår lediga tjänst
I arbetet som nämndsekreterare är du den utvecklande, sammanhållande och drivande länken för styrelsearbetet vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Du planerar tillsammans med sjukhusdirektör och andra befattningshavare agendor för sammanträden med mera samt är en del av beredningen av ärenden för politiska beslut. Du arbetar både självständigt och såväl tillsammans med andra tjänstepersoner samt styrelsens presidium. Som nämndsekreterare har du en central roll för styrelsens sammanträden med sedvanliga nämndsekreteraruppgifter.

I rollen ingår även att stödja förvaltningschef och andra befattningshavare i handläggning av ärenden för beslut i nämnd/styrelse eller av olika tjänstepersoner som delegeringsbeslut eller verkställighetsbeslut; du kommer vara en nyckel till att hålla ihop underlag och beslut för den formella styrningen av Södra Älvsborgs Sjukhus. Du kommer arbeta brett tillsammans med ledande befattningshavare, chefssekreterare och andra personer inom och utom förvaltningen.

Din profil
Vi söker dig med lägst kandidatexamen inom statsvetenskap, offentlig förvaltning eller motsvarande. Du har kunskap om regelverk och politisk struktur, i synnerhet kunskap om kommunallagen värdesätts.

Arbetet kommer ställa stora krav på att kunna uttrycka sig klart och enkelt i det svenska språket samt en förmåga att konkludera fakta i text inom ett flertal ämnesområden. Erfarenhet av att skriva beslutsunderlag i offentlig förvaltning är meriterande.

Som nämndsekreterare använder du ett antal informationsmiljöer som bland annat Public 360 och Netpublicator. Erfarenhet av dessa systemmiljöer eller liknande värdesätts arbetsgivaren.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga giltigt utbildningsbevis med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/449
Kontakt
  • Henrik Hermansson, administrativ chef, 070-6192032
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision, 033-6162032
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb