Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonmottagning Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om Ögonverksamheten

Med drygt 300 medarbetare är vi en av Sveriges största Ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men Ögonsjukvården bedrivs även på Drottning Silvias barnsjukhus, mottagningen i Frölunda, mottagning i Kungälv, på Sahlgrenska sjukhuset och under 2024 kommer vi även bedriva ögonsjukvård på Högsbo sjukhus.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I
processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier så som ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor,
undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, kanslister, läkare, koordinatorer och
fotografer.

Just nu söker vi dig som är ögonsjuksköterska alternativt sjuksköterska som är intresserad av att jobba på en Ögonkirurgisk mottagning! Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med ögonsjukvård.

Ögonkirurgisk mottagning

På Ögonkirurgisk mottagning i Mölndal möts du av drivna och engagerade medarbetare. Vi lägger stor vikt vid omsorg och arbetar alltid utifrån patienternas förutsättningar och med stor respekt för våra patienter.

På mottagningen fokuserar vi på teamarbete och arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och ständigt förbättrad vårdkvalité. På mottagningen arbetar vi med patienter som har sjukdomar i ögats främre delar som går att behandla med kirurgi inom våra processer cornea, katarakt, glaukom och ögonplastik.

Om tjänsten och vad vi kan erbjuda dig

Som ögonsjuksköterska/sjuksköterska arbetar du på ett tvärprofessionellt arbetssätt tillsammans med alla olika yrkeskategorier. Du kommer att ha mycket varierande arbetsuppgifter, där det ingår självständiga sköterskemottagningar så väl som förberedelser inför läkarmottagningar samt arbete på vår ögonakut. Vi arbetar även i 1177.se med patientärenden som vi handlägger. Ibland är man även på vår preoperativa avdelning där vi tar hand om patienten och förbereder för operation samt ger vård postoperativt. Arbetet är förlagt måndag till fredag, dagtid. När du är på ögonakuten kan du ibland arbeta till 19.00.

När du börjar hos oss får du en introduktion för att du ska känna dig så trygg som möjligt i din roll. Vi erbjuder dig också en mentor som kommer att vara ett stöd för dig i din introduktion och arbete. Hos oss får du goda utvecklingsmöjligheter med både externa och interna utbildningar, samt kompetensöverföring från professionella och hjälpsamma kollegor.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad ögonsjuksköterska eller sjuksköterska med intresse för ögonsjukvård. Du skall vara bra på att samarbeta, ha en positiv inställning och tycka att ett gott bemötande är viktigt oavsett om det gäller patienter eller kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten. 

Låter detta som en spännande tjänst? Tveka inte att skicka in din ansökan.

Vi håller intervjuer löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/403
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Benkel Brandt, 0720-832897
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430094
Publicerat 2024-01-25
Sista ansökningsdag 2024-02-26

Tillbaka till lediga jobb