NU-sjukvården, Område III, Kvinnoklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vår klinik har visionen ”Tillsammans för god vård och hälsa”. Är du utbildad barnmorska och vill vara med och påverka sjukvården tillsammans med oss?

Kvinnokliniken
Kvinnoklinikens slutenvård består av förlossningsavdelning, BB-avdelning och gyn- och antenatalavdelning. Avdelningarna är samlade i gemensamma lokaler och har ett nära samarbete. Kliniken består även av flera mottagningar som gynekologisk mottagning, onkologisk gynekologimottagning samt obstetrisk mottagning. Kliniken har samlat all slutenvård på en enhet där vi har stora samverkansmöjligheter!

Om våra verksamheter
Förlossningsavdelningen handlägger vi cirka 3300 förlossningar per år. I arbetet som barnmorska på förlossningen vårdar du den gravida kvinnan från graviditetsvecka 28+0. Du handlägger både den normala- och den komplicerade förlossningen och arbetar i team bestående av läkare, barnmorskor och undersköterskor.

Avdelning 37 BB ligger i anknytning till förlossningsavdelningen och hit kommer mamma, barn och eventuell anhörig några timmar efter att barnet fötts. Här stannar mamma och friskt barn (och ibland en anhörig) under varierande tid, efter både normal och komplicerad förlossning.

På vår avdelning 35 Gynekologi/BB vårdar vi kvinnor med gynekologiska problem, både benigna och onkologiska samt nyförlösta mammor och barn. Vi tar emot abortpatienter samt patienter med graviditetsrelaterade problem. I anslutning till avdelningen finns även en onkologisk mottagning dit patienter med gynekologisk cancer kommer för behandling och samtal.

Mottagning för gravida och nyförlösta är en öppenvårdsenhet med specialisering på fosterdiagnostik, rutinultraljud samt specialistmödravård för kvinnor med diabetes eller andra medicinska behov. Inom mottagningen ingår även antenatalmottagning, BB-mottagning och amningsmottagning. På enheten inryms även Auroramottagning.

Gynekologimottagningen är en specialistmottagning som har en omfattande öppenvård med dagkirurgi och mottagningsverksamhet med akut och planerad vård. I mottagningen ingår också uroterapi mottagning och en tidig graviditetsmottagning.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av någon av våra verksamheter!

  • Ingrid Ekenberg, Avdelningschef Förlossningen, 010-435 03 79
  • Lena Andersson, Avdelningschef BB, 010-435 03 71
  • Emma Svedung, Avdelningschef för gravida och nyförlösta, 010-435 24 47
  • Anna Hultén, Avdelningschef Gynmottagning, 010-435 08 30
  • Ida Lindahl, Avdelningschef Avdelning 35 Gyn/BB, 010-435 03 51

Kvalifikationer
Legitimerad barnmorska. Meriterande är tidigare erfarenhet från något område inom kvinnosjukvården.

Övrigt
Våra avdelningschefer intervjuar och anställer fortlöpande under hela ansökningstiden.
Vi vill därför att du söker redan nu!

Annonsen avser ett sommarvikariat med stora möjligheter till förlängning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 85-100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6888
Kontakt
  • Kontaktuppgifter till samtliga avdelningschefer, återfinnsiannonsen,seovan
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Kansli, vxl010-4350000
Publicerat 2023-11-17
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb