Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningscentrum barn och unga vuxna

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker nu två specialistläkare till vår mottagning som tillsammans med oss vill bedriva en ätstörningsspecialiserad vård i toppklass!

Om oss

På Ätstörningscentrum barn och unga vuxna utreder och behandlar vi patienter med allvarlig ätstörning i åldrarna upp till 25 år. I tjänsten ingår att arbeta med patienter som är 18- 25år samt att ha ett nära samarbete med enhetschefen. 

Vi samarbetar i vårdkedja med specialiserad mottagning, dagsjukvård och slutenvård, med kontinuitet som viktigt ledord. Vi bedriver även forskning och ett löpande metodutvecklingsarbete på mottagningen för att säkerställa vård av hög kvalitet. Vi har ett nationellt högspecialiserat uppdrag vilket innebär att verksamheten har en spännande och utvecklande uppgift framför sig - som du kommer att vara en del av.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare hos oss blir du en del av ett tvärprofessionellt team med bland annat sjuksköterska, psykolog, dietist, skötare och sekreterare. Vi har ett gott samarbetsklimat och känner ett stort engagemang för våra patienter.

I arbetsuppgifterna ingår att utreda, diagnostisera, behandla och följa patienter. Det innefattar också rådgivning till patienter och deras föräldrar. Du förväntas arbeta tätt tillsammans med våra barnpsykiater på Ätstörningscentrum. I ditt arbete ingår dessutom att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. Jourtjänstgöring ingår i uppdraget.

Du kommer att, om du så önskar, ha möjlighet att kombinera ditt kliniska arbete på Ätstörningscentrum med forskning på upp till 40 % av din totala arbetstid.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i vuxenpsykiatri, alternativt har annan specialistutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet från arbete inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och/eller ätstörningsspecialiserad vård är meriterande.

Det är viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör därför vara lägst C1 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk).

För att passa i rollen behöver du ha lätt för att samarbeta. Vi ser det som positivt att du har ett intresse för att engagera dig i utvecklingsarbete. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6023
Kontakt
  • T.f Specialistläkarchef, Susanna Pfeil Jakobsson, 0724-534073
  • Enhetschef, Anne-Line Solberg, 031-3435459/0700-823691
Facklig företrädare
  • Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-11-22

Tillbaka till lediga jobb