Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, BUP-mottagning Hisingen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi söker en psykolog till vår stora Barn- och ungdomspsykiatriska mottagning för tjänstgöring under ett års tid då en av våra kollegor ska vara föräldraledig.

Kan detta vara din nya arbetsplats?

Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Hisingen är en del av verksamhetsområdet Neurologi - Psykiatri - Habilitering. Öppenvårdens uppdrag är att utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med måttlig till allvarlig psykisk ohälsa. Detta kräver såväl bred som djup kompetens och arbetet bedrivs i team med både psykologer, socionomer, psykiatrisjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare.

Vi är en grupp engagerade kollegor som sätter stort värde på professionalitet och patientfokus. På mottagningen arbetar en stor grupp psykologer som trivs ihop och stöttar varandra i arbetet. Vi är en innovativ mottagning med flera spännande projekt på gång. Nyligen har ett projekt för att implementera mentaliseringsbaserat förhållningssätt samt behandling med MBT-A påbörjats på mottagningen.

Vi sitter i fina lokaler på Gamla Tuvevägen, nära Backaplan, cirka 8 minuter från Göteborgs centrum med lokaltrafik.

Hur ser en arbetsdag ut?

Ditt uppdrag som psykolog på BUP är att bedöma, utreda och behandla barn och ungdomar. Det motiverande arbetet är viktigt för att skapa ett aktivt patientdeltagande i vården.

Vi arbetar med ett tillgänglighetsuppdrag i Västra Götalands regionen där nybesöken hos BUP är en prioriterad arbetsuppgift. Du ska därför känna dig trygg med att göra nybesök.

På mottagningen arbetar vi utifrån nationella och regionala riktlinjer samt evidensbaserad psykologisk praktik för att nå och hjälpa så många patienter som möjligt. Ett pragmatiskt förhållningssätt är viktigt och vi värdesätter kunskap inom flera olika behandlings- och utredningsmetoder för att kunna anpassa vården efter den unges behov. Psykologgruppen på mottagningen har kompetens inom exempelvis KBT inklusive TF-KBT och PE, IPT, psykodynamiska metoder inklusive AFT och ABFT samt MBT-A. Utredningar görs i team med läkare och vid behov socionom. Psykologen är fri att självständigt utforma utredningsarbetet utifrån patientens behov. 

Mottagningen har ett dagligt jour- och rådgivningsansvar. Arbetet där består i att stötta familjer, ge konsultativt stöd till vårdgrannar och att tillsammans med kollegor göra akuta bedömningar av patienter. I arbetet ingår också samverkan kring patientens behov, främst med skola och socialtjänst.

Det erbjuds olika handledningsalternativ avseende utrednings- och behandlingsarbetet.

Tjänsten är ett vikariat under perioden 231201-241130.

Vem tror vi passar hos oss?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med goda kunskaper inom barn-och ungdomspsykiatri.

Vi söker dig som tycker det är utvecklande och stimulerande att jobba med komplexa patientärenden. Vi utgår från att du gör självständiga bedömningar och är en tillgång för teamet, både i användandet av de olika professionerna och att du aktivt delar med dig av din kunskap och kompetens. Arbetet kräver flexibilitet för att kunna anpassa sig till varje enskild patients behov.  För att mottagningen på bästa sätt ska återspegla och svara upp mot vår patientgrupps behov, ser vi gärna sökanden med olika kulturell och språklig bakgrund.

Vi ska driva och utveckla BUP-Hisingen - tillsammans, för patienten och med patienten. Vill du vara med?

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5964
Kontakt
  • Enhetschef, Caroline Johansson, 0722-086621
  • Psykolog, Kristina Rökaeus, 031-3420373
Facklig företrädare
  • Psykologföreningen, Anders Ordqvist, 0707-520739
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb