Västtrafik, Affärsenheten buss, anrop, båt, Buss

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? På Västtrafik står vi inför stora spännande utmaningar i att öka det hållbara resandet.

Nu söker vi en engagerad och driven avdelningschef som brinner för ledarskap, hållbarhet och förändringsledning till vår Verksamhet buss. Varmt välkommen att söka tjänsten!

 

Verksamheten

Verksamhet buss har ett övergripande samordningsansvar för de upphandlade trafikavtalen som innebär såväl ett ekonomiskt ansvar som ett ansvar för att säkerställa helheten i avtalen. Vi arbetar tätt tillsammans med våra partners, dvs de upphandlade trafikföretagen som utför trafiken med oss men också tillsammans med våra kollegor internt. Vi följer upp och analyserar för att säkerställa den framtida leveransen tillsammans med våra partners. Verksamheten arbetar även övergripande med bla. kvalitetsrevisioner och kundnöjdhetsundersökningar ombord för samtliga trafikslag.

Tillsammans med våra kollegor internt och våra partners utvecklar vi verksamheten, kvalitén och arbetsmetoder för att säkerställa en god leverans och driva mot uppsatta mål och fokusområden. För att utveckla och säkerställa kommande trafikavtal läggs även ett stort fokus på förstudier, upphandling och etableringar.

 

Rollen

Vi söker dig som tillsammans med medarbetarna vill ta ansvar för att forma och utveckla arbetssätt, samarbeten och processer på vår nya avdelning. I rollen som avdelningschef buss kommer du att leda en grupp på 14 medarbetare både i det operativa dagliga arbetet och i det strategiska framåtblickande arbetet. Då vi precis har sjösatt en ny organisation kommer ditt fokus vara att leda den nybildade gruppen i att tillsammans hitta nya arbetssätt, utveckla våra interna och externa samarbeten, skapa samsyn kring gränssnitt samt skapa vår nya identitet och kultur. Du kommer att rapportera till Verksamhetschefen för buss och ingår i dess strategiska samordningsforum.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

För att lyckas i rollen som avdelningschef tror vi att du brinner för ett ledarskap där tillit och förtroende för dina medarbetares förmåga är en framgångsfaktor i ditt arbete. Du tror på ett inkluderande och coachande förhållningssätt och har förmåga att leda medarbetare i utveckling och förändring. Du är samarbetsorienterad och är mycket bra på att utveckla nya och befintliga relationer och samarbeten. Du tror på att vi lyckas bäst tillsammans, samtidigt som du är modig och vågar stå upp för dina perspektiv. Du är lyhörd, ser möjligheter och lyfter fram idéer och förändringsförslag men har också förmågan att lyfta blicken och se till helheten. Du är affärsmässig samt tydlig kring uppsatta mål och hur vi ska nå dit. Du har ett stort intresse för hållbarhet utifrån olika perspektiv.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en relevant högskoleutbildning, tidigare erfarenhet av ledarskap med personalansvar samt flerårig arbetslivserfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Du har även erfarenhet av att driva värdegrundsarbete samt skapa samsyn och samarbeten i en komplex organisation. Har du dessutom erfarenhet från kollektivtrafikbranschen och/eller mediakontakter ser vi det som meriterande men i den här rekryteringen kommer dina ledaregenskaper att väga tyngst.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och  möjliggör därför ett flexibelt arbetsliv. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Placering i Göteborg eller enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells, har du frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Camilla Rippe, camilla.rippe@jeffersonwells.se, tel: 0703-770138.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Varmt välkommen med din ansökan senast söndagen den 8.e oktober 2023!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg eller enligt överenskommelse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5923
Kontakt
  • Camilla Rippe, 0703-770138
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb